Anlık Bildirim

iPhone Fotoğraf Ödülleri’nde Türkiye’den 3 isim

Akıllı telefonların artık kompakt fotoğraf makinelerinin yerini almaya başladığı bir gerçek. Pek çok fotoğraf yarışması sadece iPhone veya Android telefonlarla çekilenleri kapsıyor.

iPhone Fotoğraf Ödülleri (IPPAWARDS) adıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışmada bu yılın kazananları da belli oldu. Kazananlar arasında Türkiye’den de 3 isim yer alıyor.

Türkiye’den 3 isim

2007’de kurulan IPPAWARDS bu alanda ilk ve en uzun süreli iPhone fotoğraf yarışması. Kurucusu ise Kenan Aktülün. Her yıl yarışmacılar iPhone modelleri ile çektikleri fotoğrafları belirli bir ücret karşılığında katılım sayfasına yüklüyor. Jüri bahar aylarında değerlendirmesini yapıyor ve kazananları belirliyor.

Bu yılın kazananları, tüm dünyada 140 ülkeden iPhone fotoğrafçılarının gönderdiği binlerce fotoğraf arasından seçildi.Bu sene kazananlar arasında Türkiye’den de 3 isim yer aldı.

Yılın Büyük Ödülü, "Yerinden Edilenler" isimli çalışmasıyla Bangladeş’ten Jashim Salam’a verildi. Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük ödüllerine layık görülen eserler ise sırasıyla İsviçre’den Alexandre Weber’in çektiği "Sarı ve Mavi Baiana", Çin’den Huapeng Zhao’nun çektiği "Göz Göze"; Myanmar’dan Zarni Myo Win’in "Ben de Oynamak İstiyorum" adlı çalışmaları oldu.

 

iPhone Fotoğraf Ödülleri’nde Türkiye’den 3 isim

Şükrü Mehmet Ömür çektiği "Sabah Sisi" isimli çalışmasıyla doğa kategorisinde birincilik ödülünü alırken Asuman Robson manzara kategorisinde "Sycamore Gap" ve Burcu Öztürk ise panorama kategorisinde çektiği "Donmuş Central Park" isimli çalışmalarıyla ikincilik ödüllerinin sahibi oldular.

 

iPhone Fotoğraf Ödülleri’nde Türkiye’den 3 isim Tam Boyutta Gör

18 kategoride birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri tüm dünyadan Arjantin, Avustralya, Birleşik Krallık, Brezilya, Çin, Ekvador, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Irak, İrlanda, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Kanada, Lübnan, Myanmar, Polonya, Romanya, Rusya, Singapur, Suriye, Tayvan, Türkiye, Ukrayna ve Umman gibi birçok ülkeyi temsil eden fotoğrafçılara verildi. Fotoğraflara kaynak linkinden ulaşabilirsiniz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim