Anlık Bildirim

iPhone 7 serisinden garip sesler

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus nihayet bekleyenlerine kavuştu. Yoğun bir ilginin olduğu seride bazı sıkıntılar da gündeme gelmeye başladı. Bunlardan birisi tıslama sesi.

Kısa süre önce ilk dalga ülkelerde piyasaya sürülen ve mağazalarda uzun kuyruklar oluşturan yeni iPhone serisi, şanslı müşterilerin eline geçmeye başladı. İlk gelen haberler donanımdan garip seslerin çıktığı yönünde.

Bir iPhone 7 Plus kullanıcısının sosyal medyadan paylaştığı ses dosyasına göre cihaz zorlanmaya başladığında tıslama gibi bir ses duyuluyor. Zaman geçtikçe tıslama sesinin daha belirgin bir hale geldiği anlaşılıyor. Kullanıcı sesin kaynağını bulamamış.

Problem sadece bu modele mi özel yoksa diğer modellerde de var mı şimdilik bilinmiyor. Daha fazla müşterinin eline geçtikçe sorunla ilgili daha detaylı bilgiler de açığa çıkacaktır. Apple, kullanıcıya cihazı mağazada değiştirebileceği bilgisini vermiş ancak henüz stoklarda sıkıntı olduğu için kullanıcı iPhone 7 Plus modelini değiştirememiş.

Konuya vakıf kişiler sorunun Apple A10 Fusion yonga setinden kaynaklanabileceğini belirtiyor. Bilindiği üzere Apple bu yıl 4 çekirdekli bir işlemci tasarımına yer verdi. Hızları arttırılan Apple A10 Fusion, benchmark skorlarına göre MacBook Air işlemcilerinden bile daha performanslı. Yoğun yük altında yonga setinin zorlandığı ve sesin buradan kaynaklandığı düşünülüyor. Diğer bir ihtimal ise yoğun veri iletişimi altında Intel 7360 modem yongasının zorlanmaya başladı.

Elbette sadece bu modelin arızalı olabileceği ve genelde böyle bir sıkıntının söz konusu olmayacağı da ihtimal dahilinde. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde problemin nereden kaynaklandığı ve ne kadar yaygın olduğu ortaya çıkacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28692 kez okundu.
86 kişi, toplam 96 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 ve iphone 7 plus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim