Anlık Bildirim

iPhone 11 Pro Max'in maliyeti 490 dolar

TechInsights, kısa süre önce piyasaya sürülen iPhone 11 Pro Max'in Apple'a kaça mal olduğunu hesapladı. 490 dolarlık bileşene sahip olan akıllı telefondaki en pahalı parça üçlü kamera sistemi.
TechInsights, yeni iPhone 11 Pro Max'taki bileşenlerin maliyetini hesapladı ve cihazı iPhone XS Max ile karşılaştırdı. Yapılan hesaplamalar sonucu iPhone 11 Pro Max'in bileşenlerinin Apple'a 490.5 dolara mal olduğu ortaya çıktı. Geçen yıl piyasaya sürülen iPhone XS Max'in maliyetinin ise 443 dolar olduğunu belirtelim.
Akıllı telefondaki en pahalı bileşen 73.5 dolarlık üçlü kamera sistemi. Buna karşın iPhone XS Max'teki en pahalı parça 80.5 dolar maliyeti olan OLED ekrandı. Ancak ekran fiyatı yeni modelde 66.5 dolara düştü. Apple A13 yonga seti şirkete 64 dolara mal oldu. 3.969 mAh'lik bataryanın maliyeti ise 10.5 dolar.

Diğer maliyetler dahil edilmedi

iPhone 11 Pro Max'in parakende fiyatı, toplam bileşen fiyatından iki kat daha pahalı. Akıllı telefonun ABD fiyatı 1.099 dolardan başlıyor. Ancak Apple'ın her telefondan bu kadar kar etmediğini hatırlatmak gerekir. Zira TechInsights'ın yaptığı araştırmaya patent ücretleri, yazılım geliştirme, montaj, paketleme, reklam ve lojistik gibi diğer maliyetler dahil edilmedi. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8987 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim