Anlık Bildirim

iOS 13 ile cihaz desteğinde radikal bir değişiklik olabilir

Eski cihazların güncellemeye uyumluluğu konusunda kaynak ayırmak zorunda olan Apple bundan vazgeçmek niyetinde. iOS 13 güncellemesi ile pek çok cihaz destek dışı kalabilir.

Apple’ın iOS işletim sistemi güncelleme konusunda sunduğu esneklik ile biliniyor. Bir dönem güncellemeyi belirli bir cihaz listesi ile sınırlı tutan Apple sonrasında gelen tepkiler üzerine daha eski cihazlara da kırpılmış olarak güncelleme vermeye başlamıştı.

Kaynak ayırmak istemiyor

Örneğin iOS 12 işletim sistemini tüm özellikleriyle iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad (2017) ve iPad Pro serisinde kullanabiliyorsunuz. Apple iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod Touch (6. nesil), iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air ve iPad Air 2 ise bazı özellikleri kırpılmış olarak destekliyor.

İsrailli kaynaklara göre Apple, iOS 13 sürümü ile birlikte tepki çeken stratejisine tekrar geri dönebilir. Uyumluluk çalışmalarının zorlayıcı hale gelmesi nedeniyle düşünülen yeni politikada iOS 13 güncellemesi iPhone 7 ve üzeri telefonlar ile iPad 2017 ve üzeri tablet modellerinde çalışacak. Yani 2016 yılı öncesinde piyasaya çıkan cihazlara kırpılmış da olsa iOS 13 güncellemesi verilmeyecek.

Kaynaklar stratejinin halen tartışma aşamasında olduğunu ifade ediyor. Sadece 2015 ve sonrası olacak şekilde de bir değişiklik yapılabilir. Bu bakımdan sürümün tanıtılacağı WWDC 2019 geliştirici konferansına kadar Apple yönetimi bir karar vermiş olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10189 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 13 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim