Anlık Bildirim

iOS 13.1.1 üzerinde çalışan iPhone X jailbreak edildi

iOS 13.1.1 güncellemesi henüz yayınlanmasına rağmen jailbreak edildi. Yazılımcılar halen kapatılmamış bir açığı kullanarak iPhone X üzerinde sisteme tam erişim sağladı.

Son dönemde Apple’ın jailbreak konseptine karşı verdiği amansız mücadele başarıya ulaştı ve artık eskisi gibi jailbreak işlemlerine büyük bir ilgi bulmak zor. Bazı önemli jb mağazaları da bu nedenle kapanmıştı.

Yeni bir jailbreak yöntemi

Yine de zaman zaman iOS işletim sistemindeki açıkları kullanarak yazılım mühendislerinin jalibreak araçları geliştirdiğine şahit oluyoruz. iOS 12.4 sürümündeki açığın ardından bu kez iOS 13.1.1 sürümü jailbreak edildi.

Geçtiğimiz hafta iOS işletim sisteminde Checkm8 adını verdiği yeni bir açık bulan yazılımcı bu hafta ise açık üzerinden geliştirdiği jailbreak aracını duyurdu. Testlerde iOS 13.1.1 üzerinde çalışan iPhone X modeli kolay bir şekilde jailbreak edilebiliyor.

Modeli DFU modunda başlattıktan 2 saniye sonra jailbreak edebilen yazılımcı sonrasında NAND üzerinden otomatik olarak başlayacak şekilde optimize ediliyor. Ayrıca ekstra bir imaj yüklemeye de gerek kalmıyor.

Bulunan yeni yöntem henüz ilk aşamada ve tam bir jailbreak işlemi geliştirmek için önemli bir adım olduğu ifade ediliyor. Yöntem iPhone 5S ve iPhone X arasındaki modellerde sistemi kırabiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9096 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 13.1.1 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim