Anlık Bildirim

iOS 12 sürümü Siri üzerinden jailbreak yapılabiliyor

iOS 12 sürümünü kullanan iPhone X ve daha eski cihazlarda jailbreak imkânı sunacak Unc0ver aracı yakında yayınlanacak. Hacker ekibi araç ile ilgili ilginç bir video yayınladı.

Son dönemde alınan sıkı tedbirler ve güncellemeler ile iOS jailbreak konusu oldukça geri planda kaldı. Bununla birlikte halen jailbreak üzerinde çalışan hacker ekipleri var. Unc0ver ekibi yakın zamanda jailbreak aracını yayınlayacak.

Unc0ver neler sunuyor?

Unc0ver adındaki yeni jailbreak aracı iOS 12 ve iOS 12.1.2 sürümleri için geliştirildi. Uygulama sistemde çalıştırıldıktan sonra bazı açıkları kullanarak cihazı kırıyor ve sonrasında Cydia yüklenmiş olarak açılıyor. Ekip bunu Siri ile yapacak kadar kolaylaştırmış.

Ekip geliştirdiği aracıyla ilgili bir video yayınladı. Videoda Unc0ver uygulamasının Siri Kestirmeler özelliğine atandığı görülüyor. Hacker ilgili sesli komutu verince Unc0ver uygulaması çalışmaya başlıyor ve jailbreak işlemi gerçekleşiyor.

Unc0ver aracı ile ilgili şimdilik en önemli dezavantaj Apple A12 Bionic yonga setine uyumlu olmaması. Bu nedenle iPhone XS, XS Max, iPhone XR ve yeni iPad Pro modellerinde çalışmıyor. Sonraki dönemde bu uyumluluğun da sağlanması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16317 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, siri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim