Anlık Bildirim

iOS 12.4 ile jailbreak imkânı doğdu

Apple’ın iOS 12.3 ile birlikte kapadığı ve yazılımlara sisteme yönetici erişimi tanıyan bir açık iOS 12.4 güncellemesi ile geri geldi. Böylece jailbreak yazılımlarına da gün doğdu.

Apple’ın yıllardır jailbreak topluluğuna yönelik olarak katı bir şekilde sürdürdüğü kodlarda açık bırakmama politikasında zaman zaman hatalar olabiliyor. iOS 12.4 güncellemesi sonrasında iPhone kullanıcılarına jailbreak imkânı doğdu.

Eski açık geri geldi

Normalde Google mühendisi Ned Williamson, SockPuppet (CVE-2019-8605) adındaki açığın üçüncü taraf yazılımlara sisteme yönetici erişimi sağlayabildiğini keşfetmiş ve bu açık Apple tarafından iOS 12.3 güncellemesinde yamanmıştı.

iOS 12.4 güncellemesinde ise bu açığın tekrar ortaya çıktığı anlaşıldı. Jailbreak topluluğunun bilinen isimlerinden Pwn20wnd bu açığı kullanarak iOS 12.4 sürümünü jailbreak yaptı. Yıllardır ilk kez güncel bir sürümün anında jailbreak edildiği ifade ediliyor.

Hacker’ın yayınladığı araç unc0ver 3.53 sürümü ve hali hazırda iOS 12.4 sürümüne uygulanabiliyor. Bununla birlikte jailbreak işlemlerinin iOS cihazlarının garantisini bozduğunu da hatırlatmak gerek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6744 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 12.4 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim