Anlık Bildirim

iOS 12.2, iPhone sensörlerine web erişimini engelleyecek

Yeni animoji karakterleri ve iPhone sensörlerine web erişiminin sınırlandırılması gibi özellikleri kapsayan iOS 12.2'nin ikinci beta sürümünü yayınlandı. İşte yapılan yenilikler...
Apple, mobil cihazlarda Safari tarayıcısını güvenlik tarafında sürekli geliştirmekte. Geçtiğimiz aylarda kullanıcıların web siteleri tarafından izlenmesini önleyen bir koruma özelliği getirmişlerdi. Şimdi ise web sitelerinin iPhone sensörlerine erişimini engelleyen bir özellik sunacaklar.

Kullanıcı izini gerekecek

Gelen haberlere göre iOS 12.2'nin ikinci beta sürümünde Apple, web sitelerinin, kullanıcı izni olmadan cihazın sensörlerine erişimine sınırlandırma getiriyor. Varsayılan olarak engellenecek olan ivmeölçer ve jiroskop gibi sensörlere, web erişimi için kullanıcının izini gerekecek.
Kullanıcı hangi sitenin hangi sensöre erişebileceğini kendi belirleyebilecek. Örneğin yemek tarifleri veren bir sitenin telefonunuzun ivmeölçer veya jiroskop sensörlerine erişmesine gerek yoktur. Bununla beraber bu özelliğin, AR ve VR tabanlı reklam sektörünü etkileyebileceğinde de endişe duyuluyor. iOS'un yeni versiyonunda zürafa, baykuş, köpekbalığı ve yaban domuzu da dahil olmak üzere dört yeni Animoji'nin geleceğini de belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim