Anlık Bildirim

iMac Pro yarın sahneye çıkıyor (Satışta!)

Bilgisayar dünyasının en cazibeli ürünlerinden birisi olan iMac, artık profesyonellere de hitap ediyor. Güçlü donanımı ile iMac Pro gelir durumu yüksek profesyonelleri hedefliyor.

Apple’ın aylar önce duyurusunu yaptığı ve iMac serisinin profesyonellere yönelik olarak geliştirilmiş iş istasyonu versiyonu şeklinde tanımlayabileceğimiz iMac Pro yarın itibariyle satışa çıkıyor.

Hepsi bir arada konsepti içerisinde gösterebileceğimiz iMac Pro, üst seviye donanıma ihtiyaç duyan ancak masasında da bir iMac konsepti görmek isteyen kullanıcıları hedefliyor.

iMac Pro fiyatı ve özellikleri

Donanımı kadar fiyatıyla da ses getiren iMac Pro, en üst versiyonu isteyenlerin yaklaşık 60 000TL gibi bir serveti gözden çıkarmasını gerektiriyor. Baz model ise 5000$ fiyat etiketine sahip olacak. Bunlar elbette ABD fiyatları. Ülkemizde daha da yükseğe çıkacaktır.

27 inçlik 5K çözünürlüğünde bir ekrana sahip olan iMac Pro modelinin baz versiyonunda 8 çekirdekli bir Xeon işlemci, 32GB DDR4 ECC bellek, 1TB PCIe SSD, Radeon Pro Vega 56 8GB HBM 2 ekran kartı bizi karşılıyor. En üst versiyonda ise 18 çekirdekli Xeon işlemcisi, 128GB DDR4 bellek, 4TB PCIe SSD, Radeon Pro Vega 64 16GB HBM 2 bellek yer alıyor.

Bağlantı tarafında 10Gb Ethernet portu, USB 3.0 portları, SD kart girişi, Full HD web kamera, stereo hoparlör, 4 mikrofon, Thunderbolt 3 portu, 802.11ac WiFi ve Bluetooth 4.2 gibi özellikler mevcut.

iMac kadar ince bir kasanın içerisine sığdırılan bu denli güçlü bir donanım için elbette yeni bir soğutma sistemi geliştirilmiş. Yeni sistem iMac kasasına göre yüzde 80 daha iyi soğutma sağlıyor.

Diğer taraftan Siri asistanının sürekli açık kalması için Apple A10 yonga setinin yardımcı işlemci olarak yer aldığı iddia ediliyor. Yine çalınmalara karşı güvenlik tedbiri olarak SIM kart desteği sunulacağı belirtiliyor. Eğer bu olursa ülkemizde ekstra vergiler de söz konusu olabilir. 

Güncellendi: iMac Pro modeli yukarıdaki baz versiyon 26.999.000 TL olarak ve en üst versiyon 67.999.000 TL olarak satışa sunuldu. Magic TrackPad, VESA adaptörü, Final Cut ProX gibi ekstralarda bu fiyat daha da yukarı çıkıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7162 kez okundu.
21 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
imac pro, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim