Anlık Bildirim

Huawei şimdi de Leica’yı mı kaybediyor?

Çin’den gelen iddialara göre Huawei ve Leica ortaklığı sona eriyor. Leica farklı bir Çinli akıllı telefon üreticisi ile yoluna devam etme kararı aldı. Huawei ile iddiayı yalanıyor.

Huawei şimdi de Leica’yı mı kaybediyor? Tam Boyutta Gör

Ağır ABD ambargoları nedeniyle adeta dalları birer birer budanan Huawei yeni bir sıkıntıyla karşı karşıya. Önce Kirin işlemci üretiminden olan Huawei sonrasında Honor markasını satmak zorunda kalmıştı. Şimdi ise Leica iddiaları gündemde.

Leica’sız Huawei

Huawei ile Leica’nın iş birliği bilindiği üzere oldukça eski. Özellikle Mate ve P serisi amiral gemilerinde Leica ile ortak sensör teknolojileri geliştiriliyordu. Pek çok dikkat çekici özelliği bu sayede Huawei telefonlarında görme şansımız olmuştu. Hatta Leica ile ortak bir Ar-Ge merkezi de kurulmuştu.

Ne var ki ambargolar neticesinde bu güzide ortaklık da sona erebilir. İddialara göre Leica ile Huawei yollarını ayırmak üzere. Leica farklı bir Çinli akıllı telefon üreticisi ile görüşmeler yapıyor ve anlaşma olursa artık farklı bir markada Leica ismini göreceğiz.

Huawei iddiayı kesin bir dille yalanlıyor ancak yaşanan gelişmeler neticesinde zaten bir süredir bu ortaklığın akibeti de merak konusu olmuştu. Genelde ABD ekipmanı barındıran veya ABD’li firmalar ile iş yapmak isteyen Batılı üreticiler Huawei ortaklığını bitirme yoluna gidiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10170 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, Leica ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim