Anlık Bildirim

Huawei para kazanmak için bazı patentlerini Oppo ve Samsung'a lisansladı

ABD'nin baskısı nedeniyle gelirlerinde büyük düşüş yaşayan Huawei sahip olduğu büyük patent havuzundan para kazanmaya yöneldi. Şirket bazı teknolojilerini rakiplerine lisansladı.

Huawei para kazanmak için patentlerini rakiplerine lisansladı Tam Boyutta Gör

Huawei elinde bulundurduğu teknolojilerin bir kısmını rakip elektronik üreticisi Oppo'ya lisanslamayı kabul etti. Söz konusu anlaşma  5G alanındaki gelişmelere yönelik patentleri de içeriyor.

Nikkei Asia'nın haberine göre Huawei, başka bir rakibi olan Samsung Electronics'e de lisans verdi. Çinli şirket, patent portföyü de dahil olmak üzere varlıklarından para kazanma girişimlerini artırıyor.

Huawei para kazanmak için patentlerini rakiplerine lisansladı Tam Boyutta Gör

Her yıl 4.000 yeni patent başvurusu yapıyor

Huawei, ABD'nin uyguladığı ticari yaptırımlar nedeniyle büyük zarar etti. Kısıtlamalar şirketin akıllı telefon bölümünün ağır yara almasına sebep olurken, 2021 yılı sonunda Huawei'nin gelirleri %28.5 oranında düştü.

Huawei özellikle Wi-Fi, hücresel iletişim ve ses ve video kodekleri gibi teknolojiler konusunda oldukça büyük bir patent havuzuna sahip. Bu yılın Haziran ayında şirket, ABD'de her yıl yaklaşık 4.000 yeni patent başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Kaynakça https://www.cnbc.com/2022/12/09/huawei-licenses-5g-patents-to-rival-as-us-sanctions-bite.html https://asia.nikkei.com/Business/China-tech/Huawei-licenses-key-5G-tech-to-Oppo-Samsung-amid-U.S.-crackdown Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim