Anlık Bildirim

Huawei'nin yeni katlanabilir telefonu sızdı: Ezber bozacak

Çinli teknoloji devi Huawei, katlanabilir telefon rekabetinde sınırları zorlamaya hazırlanıyor. Şirketin ezber bozan bir telefon patenti ortaya çıktı. işte detaylar
Huawei'nin yeni katlanabilir telefonu sızdı: Ezber bozacak Tam Boyutta Gör
ABD ambargolarının ardından akıllı telefon pazarında sert darbeler alan Huawei, rekabete yavaş yavaş geri dönmeye başladı. Bu bağlamda yatırımlarını hızlandıran Çinli dev, yepyeni bir cihaz üzerinde çalışıyor olabilir. Bugün, Huawei'nin ezber bozan bir katlanabilir telefon patenti ortaya çıktı. 

Asimetrik tasarım ve tek kamera modülü

Bildiğiniz gibi günümüz akıllı telefon pazarında katlanabilir cihazların yükselişi sürüyor. Öyle ki rekabete yeni markaların dahil olduğunu ve yenilikçi tasarımlara imza atıldığını görüyoruz. Bugün Huawei'den gelen patent görüntüleri ise, şirketin asimetrik bir katlanabilir telefon üzerinde çalıştığını ortaya koydu.

Huawei'nin yeni katlanabilir telefonu sızdı: Ezber bozacak Tam Boyutta Gör
Yukarıda da gördüğünüz gibi bu tasarım, sol üst çerçevede bulunan yerleşik kamera modülü ile asimetrik bir yapıya sahip. Daha önce benzer bir düzenin Huawei Mate X serisinde kullanıldığını gördük. Ancak kamera bölümü cihazın kenarına konumlandırılmıştı. Bu tasarımda ise sol üst köşeden doğrudan kullanıcıya bakıyor. Katlandığında ise arkaya dönüyor. Dolayısıyla hem ön hem de arka kamera olarak kullanılabiliyor. 

Ayrıca cihazda yer alan kameralardan birinin Uçuş Süresi (ToF) lensi olduğunu görüyoruz. Bu da yerleşik kamera modülübüb yüz tanıma gibi özelliklere destek sunacağnı gösteriyor. 

Bildiğiniz gibi akıllı telefon üreticileri sürekli olarak yeni katlanabilir tasarımlar geliştiriyor. Huawei'nin ise halihazırda üç farklı türde katlanabilir telefon piyasaya sürdüğünü hatırlatalım. Bunlar dışa bakan Mate X, kapaklı P50 Pocket ve içe katlanır Mate X3. Patent dosyalarında yer alan asimetrik tasarım ise, bir sonraki cihaza işaret ediyor olabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim