Anlık Bildirim

Huawei, Google uygulamalarının alternatiflerini yıl sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyor

ABD'nin uyguladığı yasaklar sonrasında yeni cihazlarında Google uygulamaları kullanamayacak olan Huawei, bu uygulamaların alternatiflerini Aralık sonuna yetiştirmeye çalışıyor.

Huawei, Google uygulamalarının alternatiflerini yıl sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyor Tam Boyutta Gör

ABD'nin Çinli teknoloji devi Huawei'ye uyguladığı yasaklar, şirketin gelecek planlarını büyük ölçüde etkilemiş olsa da, satışlara yansımış değil. Economic Times'ın raporuna göre şirket cihazlarında kullanımı yasaklanan Google uygulamalarının alternatiflerini geliştiriyor.

Kendi uygulama ekosistemini oluşturacak

Hintli uygulama geliştiricilerle yoğun bir çalışma yapan Huawei, en popüler Google uygulamalarını Aralık ayı sonuna kadar hazır bir hale getirmeyi hedefliyor. Huawei ve Honor Hindistan CEO'su Charles Peng konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda: "Kendi mobil ekosistemimizi kurmaya çalışıyoruz. Navigasyon, ödemeler, oyun ve mesajlaşma gibi önemli uygulamaların çoğu Aralık ayı sonuna kadar hazır olacak." ifadelerini kullandı.

Huawei, Google uygulamalarının alternatiflerini yıl sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyor Tam Boyutta Gör

Google'ın uygulama ekosisteminin son derece geniş olduğunu göz önünde bulunduran şirket ilk aşamada Google Play Oyunlar, Google Haritalar, Gmail, Google Pay, YouTube ve Google Play Store'un alternatiflerini oluşturmak istiyor. Peng: "Geliştiriciler, içerik ve hizmet sağlayıcılarla uçtan uca bir iş modeli oluşturacağız. Onlara değer sağlayacağız." şeklinde konuşurken, şirketin, devasa bir uygulama ve oyun marketi olan Google Play Store'a rakip oluşturabilmesinin zor ve uzun bir iş olacağı ise su götürmez bir gerçek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim