Anlık Bildirim

Huawei artık Samsung’a bağımlı olmaktan kurtulacak

China Manufacturing 2025 adındaki program kapsamında gelişme gösterecek bölgesel yonga tasarımcıları Huawei’nin dışa olan bağımlılığını azaltmasına yardımcı olacak.

Huawei artık Samsung’a bağımlı olmaktan kurtulacak Tam Boyutta Gör

Teknoloji sektöründe var olmak isteyen firmaların önüne iki seçenek oluyor. Ya büyük yatırımlar ve emek harcayarak bileşenleri kendi üretiyor ya da üçüncü taraf firmalara bağımlı kalarak tedariğini buradan yapıyor.

Büyük ortaklık bitebilir

Hitap ettiği sektöre göre tamamen bağımsız hale gelmiş firmalar mevcut. Huawei, Apple, Samsung gibi pek çok firma ise birbirlerinden veya diğer firmalardan tedarik yaparak ilerliyor. Bu bağımlı durum ABD-Çin ticaret savaşlarında olduğu gibi büyük problemlere sebep olabiliyor.

Çin yıllardır dış olan bağımlılığı azaltmak için devlet nezdinde büyük teşvikler veriyor ve bölgesel firmaların tüm ülkeye yetecek kapasiteye çıkmasını istiyor. Hükümet şimdi 6 yıllık bir kalkınma programı daha başlattı.

Gelen bilgilere göre ithalata olan bağımlılığı azaltmak için 2025 yılına kadar sürecek China Manufacturing 2025 programı kapsamında bölgesel firmalara teşvikler sunulacak. Özellikle yonga tasarımı ve üretiminde atılım olması bekleniyor.

Yonga tarafındaki gelişmeler DRAM ve NAND bileşenleri için Samsung’a bağımlı olmak zorunda kalan Huawei’ye avantaj sağlayacak. Yerli firmalardan tedarik yaparak Samsung’a bağımlılığını en aza indirebilecek.

Bu gelişme elbette Samsung için iyi değil. Yarı iletken sektöründe Samsung’un en büyük müşterilerinden birisi Huawei. Zaten ortalama fiyatların düşmesi ile kötü günler yaşayan Samsung yarı iletken bölümü Huawei’nin kaybı sonucunda büyük sıkıntılara girebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim