Anlık Bildirim

Huawei App Gallery 700 milyon kullanıcıya ulaştı

Huawei App Gallery uygulama mağazası toplamda 700 milyon kullanıcıya ulaştı. 1.6 milyon geliştiricinin destek verdiği eko sistemde 81 000 uygulama da optimize edildi.

Huawei App Gallery 700 milyon kullanıcıya ulaştı Tam Boyutta Gör

ABD ambargosu sonrasında Google hizmetlerine erişimi sonlanan ve uygulaa tarafında sıkıntı yaşamak istemeyen Huawei mevcut olan kendi mağazasını büyütme kararı almıştı. Huawei Mobil Servisler adıyla bir hizmet paketi de hazırlayan firma büyümeye devam ediyor.

Firma tarafından paylaşılan verilere göre Huawei uygulama mağazası ve mobil servisleri kullanan kişi sayısı 700 milyonu geçmiş durumda. Haliyle bunun büyük kısmı Çin’de yer alıyor. Avrupa’da ise 73 milyon kullanıcı var ve yıl bazında yüzde 62 artış gösterdi.

Ekosistem büyüdükçe geliştiriciler de mağazaya ilgi gösteriyor. Yılın ilk yarısında Huawei servislerine destek veren geliştirici sayısı 1.6 milyona yaklaştı. Geçen yıl bu sayı 910 bin civarındaydı.

Global olarak Huawei’nin sunduğu optimize edilmiş uygulama sayısı da 81 bin olarak gerçekleşti. Şubat ayında bu sayı 26 bindi. Ülkemizde de Sahibinden ve Ziraat Bankası mağazaya son eklenen uygulamalar oldu.

Kısa vadede ABD ambargoları kalkmayacağı için Huawei servisleri yol almaya devam edecek. Pazarın ikinci büyük ismi olduğu için ekosistemin büyümesi de aynı paralelde ilerleyecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim