Anlık Bildirim

HTC Vive Cosmos serisine yeni üyeler eklendi

HTC Vive Cosmos Play, HTC Vive Cosmos Elite sanal gerçeklik ve HTC Vive Cosmos XR karma gerçeklik kaskları Cosmos serisini farklı fiyat segmentlerine hitap eder hale getiriyor.

HTC Vive Cosmos serisine yeni üyeler eklendi Tam Boyutta Gör

Son dönemde gelirleri iyice dibe vuran HTC en azından kendisini idare eden sanal gerçeklik bölümünü ayakta tutmaya çalışıyor. Firma HTC Vive Cosmos kaskını bir seri haline getirdi.

HTC Vive Cosmos sanal gerçeklik kaskı 700$ fiyatı ile kısıtlı bir kitleye hitap etmek zorunda kalmıştı. HTC hem daha alt hem de daha üst seviyeye yeni Vive Cosmos kaskları hazırlayarak boşluğu doldurmaya çalışacak.

HTC Vive Cosmos Play özellikleri

HTC Vive Cosmos artık bir çekirdek tasarım konsepti durumuna geldi. Yeni modeller bu çekirdek tasarımı temel alarak geliştirilmiş. İlk model olan Vive Cosmos Play alt seviyede Oculus serisi ile rekabet etmeyi amaçlıyor.

HTC Vive Cosmos Play modeli 6 yerine 4 kamera ile geliyor. Bu bakımdan takip performansında bir miktar düşüş yaşanıyor. Ayrıca entegre ses sistemi yok ve harici olarak takmak gerekiyor. Bunun dışında 2880x1700 piksel çözünürlük, 110 derece görüş açısı ve 90Hz tazeleme hızı aynı kalmış. HTC Vive Cosmos Play daha çok eğitim kurumları ve müzeler gibi sektörleri hedefliyor. Fiyatının ise 400$ civarında olması bekleniyor.

HTC Vive Cosmos serisine yeni üyeler eklendi Tam Boyutta Gör

HTC Vive Cosmos Elite özellikleri ve fiyatı

HTC Vive Cosmos Elite biraz daha oyunculara hitap ediyor. Harici takip yapabilen ön kısım SteamVR baz istasyonları ile eşleşerek yüksek hassasiyete ulaşabiliyor. Paket içerisinde iki adet istasyon, iki adet kontrolcü, entegre ses sistemi yer alıyor ve fiyatı 990$ olarak belirlenmiş. Ön kısım yakın zamanda diğer Cosmos kasklarına da sunulacak. 219$ fiyat etiketine sahip ön kısmın baz istasyonu veya kontrolcü ile kullanılması şart.

HTC Vive Cosmos serisine yeni üyeler eklendi Tam Boyutta Gör

HTC Vive Cosmos XR özellikleri

HTC Vive Cosmos XR ise karma gerçekliğe yönelik ilk Vive kaskı. Sanal gerçekliği fiziksel gerçekliğe entegre eden Vive Cosmos XR modeli daha çok kurumlara hitap ediyor. 6 kameradan 2 tanesi dış ortamı 100 dereceye kadar açıda görmenizi sağlıyor. Bu kaskın fiyatı henüz belli değil. Yaz aylarında kasklar için yazılım geliştirme araçları yayınlanacak. Ayrıca HTC bu cihazların 5G versiyonlarını da hazırlamayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim