Anlık Bildirim

HTC CEO’su görevi bıraktı

Eski parlak günlerine dönmek için büyük çaba sarf eden HTC bir türlü dikiş tutturamıyor. Şirket başkanı ve CEO'su Yves Maitre "kişisel sebepleri" gerekçe göstererek görevinden ayrıldı.

HTC CEO’su görevi bıraktı Tam Boyutta Gör

Tayvanlı teknoloji devi HTC, şirket başkanı ve CEO'su Yves Maitre'nin görevi bıraktığını duyurdu. HTC'de bir yıldan daha kısa bir süre çalışan deneyimli yöneticinin "kişisel sebeplerden" ötürü böyle bir karar aldığı belirtiliyor.

Şirketin başına tekrar yönetim kurulu başkanı Cher Wang geçti. Uluslararası hava trafiğine getirilen kısıtlamalar nedeniyle Maitre'nin geçen yılın büyük bir kısmını Avrupa'da olan ailesinden uzakta geçirmek zorunda kaldığı bildirildi.

HTC CEO’su görevi bıraktı Tam Boyutta Gör

Maitre döneminde HTC

HTC, Maitre’nin görevde kaldığı süre zarfında yeni Vive Cosmos modüler başlıklarını tanıtarak VR cihaz pazarındaki etkisini genişletmeye çalıştı. Şirket ayrıca yeni nesil VR başlıklarının daha kompakt olacağının sinyalini verdi. Buna ek olarak HTC'nin ilk 5G özellikli telefonu U20 de yine Maitre döneminde piyasaya sürülmüştü.

Ne yazık ki eski Orange yöneticisi şirketi mali açıdan istenilen seviyeye taşıyamadı. HTC, 2020'nin ikinci çeyreğinde para kaybetmeye devam etti. Zarar yaklaşık 62 milyon dolara ulaşarak bir önceki çeyreğe kıyasla 5 milyon dolar arttı. Kötü gidişat nedeniyle şirket 2019’un Aralık ayında ve geçtiğimiz Haziran'da birçok personelini işten çıkarmak zorunda kaldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim