Anlık Bildirim

Honda, dikkat dağıtıcı bulduğu dokunmatik klima kontrollerinden vazgeçti

Honda Jazz'ın klima kontrollerinde dokunmatik ayarlardan fiziksel düğmelere geri dönüş yapan Japon üretici, neden böyle bir karar verdiklerini Autocar'a açıkladı.

Honda, dikkat dağıtıcı bulduğu dokunmatik klima kontrollerinden vazgeçti Tam Boyutta Gör

Son yıllarda otomotiv sektöründe fiziksel tuş sayısını olabildiğince azaltma yarışı söz konusu. Neredeyse aracın tüm ayarlarını dokunmatik ekranlar üzerinden yapmak mümkün. Japon üretici Honda ise bu akımın aksi yönünde hareket ederek yeni nesil Jazz modelinin klima ayarlarında dokunmatik ekrandan fiziksel düğmelere dönüş yaptı.

2020 Honda Jazz’ın proje lideri Takeki Tanaka, araçta yeniden fiziksel kontrol düğmelerine yer vermelerinin nedenini Autocar’a anlattı. Bunu sürücünün dikkat dağınıklığını en aza indirmek için yaptıklarını belirten Tanaka, “Müşterilerimizden dokunmatik ekran üzerinden ayar yapmanın çok zor ve dikkat dağıtıcı olduğuna dair geri dönüşler aldık” dedi. Önceki sistemin sürücüyü ekrana bakmak zorunda bıraktığını, bu nedenle mantıksız bir seçim olduğunu da sözlerine ekledi.

Honda, dikkat dağıtıcı bulduğu dokunmatik klima kontrollerinden vazgeçti Tam Boyutta Gör

Güncel modelin konsolu

Japon üretici, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada 2020 Honda Jazz’ın bilgi eğlence sisteminde daha sade bir arayüz kullandıklarını belirtmişti. Bu nedenle sürücünün, özellikle sık kullandığı ayarlar için bir önceki modele göre yüzde 58 daha az zaman ve çaba harcadığı ifade edilmişti. Tanaka, klima kontrol sistemi gibi sık kullanılan fonksiyonlarda fiziksel düğmelere dönüş yapmalarının da bu iyileşmede büyük etkisi olduğunu söyledi.

2020 Honda Jazz’ın bilgi-eğlence sistemi, daha sade bir arayüze sahip olmanın yanı sıra eskisinden daha teknolojik olmasıyla da öne çıkıyor. Zira araçta, aynı anda birden çok komutu anlayabilen “Honda Personal Assistant” isimli bir yapay zeka asistanı bulunuyor. “Ok Honda” komutuyla aktif edilebilen bu sistemi de aracın fonksiyonlarını ve navigasyon sistemini kontrol etmek için kullanmak mümkün.

Yalnızca hibrit motorla satılacağı açıklanan 2020 Honda Jazz, bu yılın ortasında Avrupa’da satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4698 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, 2020 honda jazz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim