Anlık Bildirim

HMD Global 230 milyon dolar yatırım aldı

Bir süredir sesi soluğu çıkmayan Nokia markasının sahibi HMD Global; teknoloji devlerinden aldığı 230 milyon dolarlık yatırım ile uygun fiyatlı 5G telefonlar üretecek.

HMD Global 230 milyon dolar yatırım aldı Tam Boyutta Gör

Microsoft tarafından satın alınmasının ardından akıllı telefon pazarına veda eden Nokia markası daha sonra HMD Global ortaklığı ile yeniden doğmuştu. Geçen yıla kadar iyi bir performans sergileyen HMD Global bu yıl ise sessizliğe gömülmüş durumda. Konunun biraz mali olduğu tahmin ediliyor.

Devler el attı

Bir süre önce yatırım aramaya başlayan HMD Global; Qualcomm, Google ve Nokia Siemens firmalarının oluşturduğu bir gruptan 230 milyon dolar yatırım elde etmeyi başardı. Nokia Siemens ise ilk kez HMD Global ortaklığına yatırım yapmış oldu.

Elde edilen yatırımın HMD Global’i biraz hareketlendirmesi bekleniyor. Yılan hikayesine dönen yeni amiral gemisi ile ilgili bir bilgi verilmese de Nokia markasının uygun fiyatlı 5G akıllı telefonlar piyasaya süreceği ifade ediliyor.

Görünüşe göre Nokia bir süre fiyat-performans odağında akıllı telefonlar geliştirecek. Ayrıca yeni normalleşme sürecinde dijitale odaklanan hizmet ve ürünler olacağı da ifade ediliyor. Bunlar ne tür ürünler şimdilik belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim