Anlık Bildirim

Her bütçeye uygun B450 anakartlar

Şu günlerde bir sistem toplamak isteyenlerin gözdesi B450 yongasetli anakartlar. Liste yönünüzü bulmanızı kolaylaştıracak bir rehber niteliğinde.

Son dönemde özellikle de bütçe dostu-orta segment sistem toplamayı düşünenlerin ortak platformu AMD Ryzen işlemciler. Anakart konusunda en F/P modeller B450 yongasetini taşıyanlar oluyor. Biz de sizlerin kafa karışıklığını giderecek hızlı bir liste oluşturalım istedik.

 

Daha ucuzu yok mu diyenlere: ASRock B450M-HDV

 

Listemize sistem toplarken bir bileşene yetişse diğer bileşen açıkta kalan değerli oyunculara yönelik bir modelle başlayalım. Asrock B450M-HDV, Gigabyte B450M-DS3H ve MSI B450M-PRO-M2 arasından tercihimiz Asrock’un modeli. Zira Gigabyte’ın çözümü her ne kadar 4 DIMM slotuyla gönlümüzü çelse de VRM ünitesi nedeniyle eleniyor. Gigabyte bu modelinde VRM bütçesini ihtiyaç duyulmayacak düzeyde boğucu bobinlere ayırmışa benziyor.

Her bütçeye uygun B450 anakartlar

 MSI modelindense ASRock’ı tercih etmemizin nedeni ise pasif soğutucu kriterimiz. Ayrıca ASRock’ın UEFI yazılımının tasarımı ve özellikleri itibariyle daha iyi olduğunu da belirtelim. Eğer hız aşırtma gibi bir niyetiniz yoksa Ryzen 7 3700X dahil ASRock B450M-HDV sizi üzmeyecektir. Diğer taraftan ASRock’ı bulamadığınız senaryoda MSI B450M—PRO-M2 de yanlış bir tercih olmayacaktır. Önemli bir detay, ASRock’ın çözümünde VRM ünitesi Gigabyte ve ASUS’un üst seviye B450 anakartlarıyla benzer kalitede.

 

 

Fiyatını hak etsin isteyenlere: MSI B450 Tomahawk MAX

Verdiği paranın sonuna kadar karşılığını almak isteyen kullanıcılara önerimiz MSI 450 Tomahawk. ASRock’ın modelinin üzerine hissedilir bir fiyat farkı gerektirse de hız aşırtılmış Ryzen 7 işlemciyle dahi serin kalabilen güçlü Vcore+SoC VRM ve soğutmasıyla değdi diyebileceğiniz bir model olduğunu belirtelim.

Her bütçeye uygun B450 anakartlar Tam Boyutta Gör

Ayrıca 4 DIMM slotu ve yükseltmeye yönelik zengin imkanlarının yanı sıra özelleştirme başlığında RGB aydınlatmanın da es geçilmediği MSI B450 Tomahawk MAX 110 dolar civarı için en iyi seçim olarak listemizdeki yerini alıyor.

 

 

Hem güçlü olsun hem de özellik listesi zengin olsun isteyenlere: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC

Listemizin en kaslı modeli ise MSI B450 Gaming Pro Carbon AC. MSI’ın X470’li anakartlarından fiyatına ek olarak ek özellikleriyle de daha mantıklı bir seçim olan model buna karşın 4+2 fazlı VRM’iyle MSı X470 Pro Carbon’un 5+2 faza sahip daha iddialı ünitesinden daha geride kalıyor.

Her bütçeye uygun B450 anakartlar Tam Boyutta Gör

Diğer taraftan dahili WiFi-AC ve Bluetooth 5.0 gibi bağlanabilirlik başlığındaki öne çıkan detaylar anakartı fiyatına göre tercih sebebi haline getiriyor. Son olarak 4+2 fazlı VRM’de katlayıcı birimin bulunmadığının altını çizelim. Yine de kaliteli fazların bulunması çok önemli bir artı konumunda.

 

Son olarak bilgisayar toplayacak kullanıcıların ekran kartı tarafındaki tercihinde PSU-hava akımı koşullarını sağlayacak kasa varsa kasa hariç- ve anakart önceliğinden sonra işlemciye önem vermeleri gerektiğini hatırlatalım. Bütçe yetişmediği takdirde elden geldiğince bu bileşenlere öncelik verip ekran kartından kısmak size ileride olumlu dönüşleri olacaktır.

Örneğin RX 570 8 GB’a düşmek performans konusunda halen güncel oyunlarda çoğu zaman vites düşürmeden devam etmenizi sağlarken bütçede ciddi ölçüde rahatlama sağlayacaktır. Model olarak Sapphire RX 570 8 GB Pulse’u tavsiye edebiliriz. Zira bu fiyat seviyesinde rakipsiz performansı ve gerektiğinde undervolt’la ulaşılan verimlilik düzeyiyle yıllardır AMD’nin bu segmentte güçlü kalmasını sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8897 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sistem toplama, bilgisayar toplama ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim