Anlık Bildirim

HAVELSAN’ın parmak izi tanıma sistemi testi geçti

HAVELSAN tarafından geliştirilen parmak izi tanıma ve depolama sisteminin ilk testleri başarıyla tamamlandı. Sistemin kamu kurumlarında test edilip yıl sonuna doğru kullanılması sağlanıyor.

HAVELSAN’ın parmak izi tanıma sistemi testi geçti Tam Boyutta Gör

Yeni TC kimlik, ehliyet ve pasaportlar çıkarılırken vatandaşın parmak izi kaydediliyor. Parmak izi tanıma ve depolama işleminin yapılması için yabancı bir yazılım kullanıyoruz. HAVELSAN, bu programın yerli muadilini geliştirdi. Sistemin testleri başarıyla tamamlandı.

Ulusal Biyometrik Veri Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında, Nitelikli Parmak İzi Tanıma Sistemi'nin HAVELSAN’da yapılan testleri başarıyla tamamlandı. Kamu kurumlarında test edilip yıl sonuna doğru İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurumlarda kullanılması için teslim edilecek. Sistemin şu anki versiyonunda yeni kart çıkartılırken alınan parmak izleri sisteme kaydediliyor. İlerleyen versiyonlarında retine, avuç içi tarama ve emniyetin olay yerinden aldığı parmak izi örneklerinin entegre edilmesi sağlanacak.

HAVELSAN’ın sistemi sayesinde yabancıların vatandaşların parmak izi verilerini görmesinin önüne geçilecek. Ayrıca sistem harcamaları ve bakım maliyetleri göz önüne alındığında her yıl 20 milyon doların üzerinde bir meblağın yurt içinde kalması sağlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim