Anlık Bildirim

Havayolu şirketlerinin 2021 yılı sonuna kadar 51 milyar dolar kaybetmesi bekleniyor

Pazartesi günü uzmanlar tarafından yayınlanan bir tahmine göre dünya çapındaki havayolu şirketleri 2021 yılının sonuna kadar 51 milyar dolar, 2022’de ise 11.6 milyar dolar zarar edecek.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından pazartesi günü yayınlanan bir endüstri tahmininde, dünya çapındaki havayolu şirketlerinin 2021 yılının sonuna kadar 51,8 milyar dolar, 2022’de ise 11,6 milyar dolar zarar etmesinin beklendiği açıklandı.

Havayolu şirketleri yıl sonuna kadar 51 milyar dolar kaybedecek Tam Boyutta Gör

IATA yaptığı açıklamalarda ayrıca, 2020 yılındaki zararın 126,4 milyar dolardan 137,7 milyar dolara yükseltildiğini açıkladı.

Covid-19’dan en çok etkilenen sektörlerden biri olan hava taşımacılığındaki zarar ciddi derecede büyük olsa da IATA durumun olumlu yöne ilerlediğini düşünüyor. Genel Direktör Willie Wash bununla ilgili, “Krizin en büyük kısmını atlattığımızı düşünüyorum. Şirketler maliyetlerini düşürüyor ve talep artıyor. İyileşme yolu gözüküyor” ifadelerini kullandı.

IATA, 2022 yılında beklenen yolcu sayısının 2014 yılı seviyelerinde olmasını, ancak 2019’dan 4,5 milyar daha az olmasını beklediğini açıkladı.

Havayolu şirketleri yıl sonuna kadar 51 milyar dolar kaybedecek Tam Boyutta Gör

"Kısıtlamaların kalkması gerekiyor"

Walsh bununla ilgili şunları söyledi: “İç pazarlardaki durumu gördüğünüzde insanların seyahat isteklerini kaybetmediklerini görürsünüz. Bunu engelleyen şey dünya çapında yaşanan kısıtlamalar. Aşı kampanyaları bu kısıtlamaların önüne geçecek ve 2022 yılında yolcu seviyelerimiz normale dönecek.”

Son olarak IATA tarafından yapılan açıklamalarda, hükümetlerin aşı uygulamalarını artırması gerektiği ve aşı olan insanların herhangi bir kısıtlamayla karşılaşmaması gerektiği vurgulandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim