Anlık Bildirim

Havalimanlarına koronavirüs test merkezi açılıyor

Türkiye'deki tüm havalimanlarına turistler için ücretli test merkezi açılıyor. Sonucu 2 saat içerisinde belli olan test için 15 Euro ücret alınacak. Ateşi olanların test yaptırması zorunlu.

Havalimanlarına koronavirüs test merkezi açılıyor Tam Boyutta Gör

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’deki havalimanlarına ücretli test merkezi kurulacağını açıkladı. Turistler 15 Euro karşılığında test yaptırabilecek.

İstanbul, Antalya, İzmir, Dalaman, Bodrum, Trabzon gibi turistik açıdan yoğun havalimanlarına ve sınır kapılarına 1 Temmuz’a kadar, diğerlerine 15 Temmuz’a kadar hızlı test merkezi açılacak. Turistler gelişte veya gidişte dilerse 15 Euro karşılığında bu testten yapabilecek. Turistler, Aile Sağlık Merkezleri’nden de test yapabilecek. Test sonuçları 2 saat içerisinde açıklanıyor. T.C. vatandaşlarının ücretli test yaptırabilmesine ilişkin açıklama yapılmadı.

Türkiye’ye gelen tüm turistlerin havalimanında vücut ısısı ölçülecek. 37,8 derece ve üzerinde sıcaklığı olan turistler test merkezinde ücretsiz olarak test yaptırmak zorunda olacak. Turistler için hazırlanan sigorta paketi kapsamında 23 Euro karşılığında Türkiye’deki tüm hastanelerde 7 bin Euro’ya kadar olan tedavi masraflarını sigorta şirketi karşılıyor. Bu sigorta hizmetine Kültür ve Turizm Bakanlığının web sitesinden erişilebilecek.   

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim