Anlık Bildirim

Hasarlı tendonları iyileştirebilecek bandaj geliştirildi

Bilim insanları zedelenen tendonların iyileşmesini hızlandırabilecek bir tür bandaj geliştirdi. Yeni araştırma Advanced Materials adlı dergide yayımlandı.       

Hasarlı tendonları iyileştirebilecek bandaj geliştirildi Tam Boyutta Gör

Gelişen bilim tıp alanına da yansımış ve bu alanda birçok yenilikçi buluşa da imza atılmış durumda bulunuyor. Şimdi ise bilim insanları zedelenen tendonların iyileşmesini hızlandırabilecek bir tür bandaj geliştirdi.

National University of Ireland-Galway kurumu araştırmacıları piezoelektrik malzemeden üretilen ve mekanik baskıyla çok küçük elektrik akımları üretebilen bandaj geliştirdi.

Bandaj

Hasarlı tendonları iyileştirebilecek bandaj geliştirildi Tam Boyutta Gör

Geliştirilen bandaj nano ölçekte lifler ihtiva etmekle birlikte makro ölçekte de piezoelektrik mesh yani bir diğer değişle ince bir ağ formunu alıyor.

Bilim insanları geliştirdikleri bandajı in vitro deneylerde, aşil tendonları hasarlanmış farelerin tendonları üzerinde test etti ve sonuçlara göre farelerin yürümesi gibi basit hareketlerde ilgili bandajın elektrik akımları ürettiği ve böylece üretilen elektrik akımlarının hasarlı bölgeye aktarıldığı gözlendi. İletilen elektrik akımlarının tendon bölgesindeki rejenerasyon yani iyileşme ile yenilenme süreçlerini olumlu yönde etkilediği belirtiliyor.

Yeni araştırma daha da geliştirilebilir ve iyileştirilebilirse yakın gelecekte tendonlar başta olmak üzere çeşitli dokuların tedavisinde kullanılabilir.

Yeni araştırma Advanced Materials adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça http://www.nuigalway.ie/about-us/news-and-events/news-archive/2021/august/nui-galway-curam-researchers-discover-way-to-switch-on-and-speed-up-tendon-healing-1.html# https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/adma.202008788 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim