Anlık Bildirim

Harry Potter karakterleri isimleri: Tüm Harry Potter oyuncuları ve rolleri

Büyücülük dünyasından Harry Potter karakterleri gerçek isimleri, yaşları, şimdiki halleri, tüm merak edilen detaylarıyla burada. İşte Harry Potter oyuncuları & rolleri:

Harry Potter şüphesiz tüm zamanların en sevilen ve en çok hasılat yapan film serilerinden biri. Aynı isimli romanlardan uyarlanan macera - fantastik film serisi, hızla hayranların beğenisini kazanmış büyülü karakterlerle dolu. İşte en sevilen 10 Harry Potter karakteri:

Harry Potter karakterleri 🪄

en iyi 10 harry potter karakteri Tam Boyutta Gör
Harry Potter film serisinde ikonik Harry, Ron ve Hermione üçlüsünden ilgi çekici cadı, büyücü ve büyülü yaratıklara kadar yüzlerce karakter var. Harry Potter karakterleri listesinde, büyücülük dünyasının en dikkat çekici isimlerine yer verdik.

1️⃣ Professor Albus Dumbledore

harry potter karakteri profesör Albus Dumbledore Tam Boyutta Gör
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu Müdürü Albus Dumbledore, Harry Potter film serisinde büyük rol oynuyor. Defalarca tüm zamanların en büyük büyücüsü olarak anılmakla kalmayıp, aynı zamanda Harry Potter’a yolculuğu boyunca göz kulak olduğu için önemli birisi. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 & 2’de Profesör Dumbledore ile Snape arasında profesörün amacını yeniden düşünmemize neden olan diyaloglar geçiyor ancak geriye dönüp tüm filmlere baktığımızda Harry’nin doğumundan bu yana açıkça görülüyor ki Dumbledore kendisi ve tüm Hogwarts topluluğu için en iyi olanı yapmaya çalıştı. Onun tavsiyeleri ve koruması, Harry’nin yaşayan çocuk olarak büyücülük dünyasında yolunu bulmasına yardımcı oldu.

2️⃣ Rubeus Hagrid

harry potter karakteri iri adam Rubeus Hagrid Tam Boyutta Gör
Rubeus Hagrid, Harry’nin Hogwarts'taki ilk yıllarında çok önemli bir karakter. İkonik ikili Ron ve Hermione'nin yanı sıra Harry'nin en yakın arkadaşı olarak hareket ediyor. Hagrid, sevgiden son derece yoksun olan Harry'ye duygusal destek sağlayan nazik bir dev adam. Film ilerledikçe Hagrid’in önemi önemli ölçüde azalsa da Harry'nin dünyasının önemli ve sevilen bir parçası olmaya devam ediyor. Onunla ilk filmde tanışan hayranlar, Harry'ye ve büyücülük dünyasının birçok büyülü yaratığına karşı gösterdiği nezaket sayesinde onu her zaman kalplerinde taşıdılar.

3️⃣ Fred & George Weasley

harry potter karakterleri ikiz kardeş Fred & George Weasley Tam Boyutta Gör
Fred ve George Weasley, Ron ve Ginny Weasley'nin büyük ikiz kardeşleridir. İkisi aynı zamanda Hogwarts'ta Gryffindor binasında öğrenciler ve Harry Potter'ın kötü varlıklarla ve okuldaki sorunlarla savaşmasına yardım ederken onun iyi arkadaşları olurlar. Weasley ikizleri Potter destanının mizah merkezi. Sorun yaratan ikili, en karanlık anlarda bile güldürmeyi başarıyor. Hikayeye renk ve ışıltı katan Fred ve George, serinin tarihi açısından çok önemli. Sekizinci filmde Fred'in ölümü, Potter serisinin en trajik ölümlerinden biri olarak hafızalara kazındı. İkizler, en öne çıkan karakterler olmasa da serinin en akılda kalan karakterleri.

4️⃣ Severus Snape

harry potter karakteri iksir ustası Professor Severus Snape Tam Boyutta Gör
Severus Snape, Harry Potter filmlerinde en büyük karakter değişimlerinden birine sahip. İlk başta profesörün ve Slytherin Binası başkanının Harry ile bir sorunu olduğundan ve ona, Ron’a ve Hermione’ye kötülük etmeye çalışacağından neredeyse emin oluyorsunuz ancak daha sonra aslında her daim Harry’i gözettiği ortaya çıkıyor. Olay şu; Snape ve Harry’nin annesi Lily Potter geçmişte iyi arkadaşlardır ve Snape ona çok değer vermektedir. Lily’nin Lord Voldemort tarafından öldürülmesi Severus’u çok etkiler ve Hogwarts’tayken Harry’i korumaya karar verir.

5️⃣ Neville Longbottom

harry potter karakteri seçilmiş kişi Neville Longbottom Tam Boyutta Gör
Neville Longbottom, Harry Potter hikayesinde meraklı bir karakter. Sekiz filmin tamamında, genellikle beceriksizliği nedeniyle kahkahalara neden olan bir yan karakter olarak karşımıza çıkıyor. Ancak trajik geçmişi ve kayda değer gelişimi, onu hikayenin en ilginç ve ilgi çekici figürlerinden biri haline getiriyor. Sekizinci filmde Neville, Harry'nin en yakın arkadaşlarından biri ve Voldemort’a karşı son mücadelede kilit oyuncu oluyor. Harry Potter hayranları karakteri birçok korkusuna rağmen cesareti ve doğru olduğuna inandığı şeyi yapmak için her şeyi riske atmaya istekli olması nedeniyle seviyor. Neville en güçlü ya da etkileyici büyücü olmayabilir ama kesinlikle en yürekli büyücü.

6️⃣ Harry Potter

Harry Potter karakteri gerçek ismi Daniel Radcliffe Tam Boyutta Gör
Harry Potter, serinin ana karakteri ve odak noktası. Harry, hayatının en başından beri ebeveynlerinin öldürülmesi ve bunun sonucunda Hogwarts'a kabul edilene kadar zalim ve duygusal açıdan istismarcı teyzesi ve amcasının yanında yaşamak zorunda kalmasıyla büyük bir trajedi ve kayba katlandı. Harry'nin büyücülük dünyasında sahip olduğu şöhrete ve güvenilirliğe rağmen onu neredeyse her filmde acı çekerken, bir yandan Seçilmiş Kişi olmanın ağırlığını taşırken bir yandan da sevgi dolu bir aile özlemi çekerken görüyoruz. Harry'nin en takdire şayan özelliklerinden biri, en çok sevdiği insanları ve yerleri koruma konusunda iyi kalbi ve cesaretinin olması.

7️⃣ Lord Voldemort

harry potter kötü karakter Lord Voldemort Tam Boyutta Gör
Lord Voldemort, Harry Potter'daki en korkunç kötü karakter. Bunun tek nedeni, serinin birden fazla kez ölümden kurtulmayı başaran aşırı güçlü kötü adamı olması. Kendisinden nefret ettiği fiziğiyle Voldemort, kanının saflığıyla övünen bir melez. Voldemort, kesinlikle çok acımasız bir karakter. Kendisi dışında hiçbir şeye veya hiç kimseye şefkat duymadan, ayrım gözetmeksizin öldürüyor. Voldemort, otoriterizmin vücut bulmuş hali; bir çizgi çizen ve insanlardan ortası olmayan bir taraf seçmelerini isteyen bir adam. Korkutucu ve tehlikeli; zafere giden yolda erkekleri, kadınları ve çocukları katlediyor.

8️⃣ Ron Weasley

harry potter karakteri en iyi arkadaşı Ron Weasley Tam Boyutta Gör
Ron Weasley, Harry’nin en iyi arkadaşlarından biri ve filmlerde yaşanan tüm çılgınlıklara rağmen sadakatle onun yanında yer alıyor. Hogwarts’taki diğer öğrencilerin aksine Ron, Harry'nin arkadaşı çünkü; Harry'nin şöhretinden dolayı değil, ikisi birbirlerine gerçekten değer veriyor. Weasley'ler Harry için ikinci bir ailedir, onu hiç tereddüt etmeden sahiplenirler ve bir yere gittiğinde Harry'yi korurlar. Sonunda Harry, Ron'un küçük kız kardeşi Ginny ile yakınlaşır ve ikisi birbirlerine aşık olur. Ron ve Harry'nin ömür boyu sürecek bir bağı vardır.

9️⃣ Hermione Granger

harry potter kadın karakter Hermione Granger Tam Boyutta Gör
Hermione Granger, en iyi Harry Potter karakterleri arasında gösteriliyor. Hermione Granger, Harry ve Ron'un kitap tutkunu en iyi arkadaşı, Muggle doğumlu bir öğrenci ve neslinin en zeki cadılarından biri. İnanılmaz derecede zeki olmasına rağmen tehlike karşısında cesaretini ve sorun çözme becerileriyle Lord Voldemort'a karşı mücadelede hayati önem taşıdığını kanıtlayarak gerçek bir Gryffindor olduğunu defalarca kanıtladı.

🔟 Dobby

harry potter yaratık adı Dobby Tam Boyutta Gör
Harry Potter'daki hiçbir karakter Dobby'den daha sadık değildir. Hane Elf'i, beklenmedik de olsa Harry'nin en önemli arkadaşlarından biri ve sonunda son savaşta herkesin tahmin edebileceğinden çok daha önemli bir rol oynuyor. Dobby'nin asıl gücü, değer verdiği kişileri, özellikle de Harry'yi korumak için her şeye ve herkese karşı koyma cesareti ve istekliliği. Kendi türünün pek çok sorgulanabilir davranışına sahip olmasına rağmen, Dobby daha cesur ve enerjik; bu da ona elfler ve büyücüler arasında bir saygınlık kazandırıyor. Dobby, en sevilen Harry Potter karakterlerinden biri.

Harry Potter oyuncuları 🎬

harry potter oyuncu isimleri ve rolleri Tam Boyutta Gör
J.K.’nin yedi kitaplık serisine dayanan Harry Potter film serisi, 10 yıl sürdü ve dünya çapında milyonlarca hayran yakaladı. Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint, 2001 - 2011 yılları arasında izleyicilerin kalbini kazandı. Sekiz film, dünya genelinde 7.5 milyar dolardan fazla hasılat yaparak Marvel Sinematik Evreni ve Yıldız Savaşları’nın ardından tüm zamanların en yüksek hasılat yapan üçüncü filmi oldu. İşte Harry Potter oyuncuları gerçek isimleri:

Harry Potter ve Felsefe Taşı oyuncuları

  • Daniel Radcliffe - Harry Potter
  • Rupert Grint - Ron Weasley
  • Emma Watson - Hermione Granger
  • Robbie Coltrane - Rubeus Hagrid
  • Richard Harris - Headmaster Albus Dumbledore
  • Maggie Smith - Profesör Minerva McGonagall
  • Alan Rickman - Profesör Severus Snape
  • Ian Hart - Profesör Quirrell

Harry Potter ve Sırlar Odası oyuncuları

  • Daniel Radcliffe - Harry Potter
  • Rupert Grint - Ron Weasley
  • Emma Watson - Hermione Granger
  • Kenneth Branagh - Professor Gilderoy Lockhart
  • Richard Harris - Headmaster Albus Dumbledore
  • Robbie Coltrane - Rubeus Hagrid
  • Maggie Smith - Profesör Minerva McGonagall
  • Warwick Davis - Profesör Flitwick

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı oyuncuları

  • Daniel Radcliffe - Harry Potter
  • Rupert Grint - Ron Weasley
  • Emma Watson - Hermione Granger
  • Gary Oldman - Sirius Black
  • Robbie Coltrane - Rubeus Hagrid
  • Michael Gambon - Albus Dumbledore
  • Maggie Smith - Professor Minerva McGonagall
  • Alan Rickman - Professor Severus Snape

Harry Potter ve Ateş Kadehi oyuncuları

  • Daniel Radcliffe - Harry Potter
  • Emma Watson - Hermione Granger
  • Rupert Grint - Ron Weasley
  • Ralph Fiennes - Lord Voldemort
  • Michael Gambon - Professor Albus Dumbledore
  • Brendan Gleeson - Alastor 'Mad Eye' Moody
  • Robbie Coltrane - Rubeus Hagrid
  • Maggie Smith - Professor Minerva McGonagall

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı oyuncuları

  • Daniel Radcliffe - Harry Potter
  • Rupert Grint - Ron Weasley
  • Emma Watson - Hermione Granger
  • Imelda Staunton - Dolores Umbridge
  • Ralph Fiennes - Lord Voldemort
  • Robbie Coltrane - Rubeus Hagrid
  • Gary Oldman - Sirius Black
  • Helena Bonham Carter - Bellatrix Lestrange

Harry Potter ve Melez Prens oyuncuları

  • Daniel Radcliffe - Harry Potter
  • Rupert Grint - Ron Weasley
  • Emma Watson - Hermione Granger
  • Bonnie Wright - Ginny Weasley
  • Evanna Lynch- Luna Lovegood
  • Jessie Cave - Lavender Brown
  • Jim Broadbent - Horace Slughorn
  • Michael Gambon - Albus Dumbledore

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 oyuncuları

  • Daniel Radcliffe - Harry Potter
  • Rupert Grint - Ron Weasley
  • Emma Watson - Hermione Granger
  • Ralph Fiennes - Lord Voldemort
  • Maggie Smith - Professor Minerva McGonagall
  • Michael Gambon - Professeur Dumbledore
  • Alan Rickman - Severus Rogue
  • Helena Bonham Carter - Bellatrix Lestrange

Harry Potter ilk filmi 2001'de çıktı ve sekiz film gördük. Özel efektler, sinematografi, kurgu, kostümler, her şeyiyle izleyicinin beğenisini kazanan ve hafızalarına kazınan Harry Potter filmlerinin oyuncularının isimleri ve şimdiki hallerini merak ediyorsanız, en sevilen 10 Harry Potter karakteri yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynakça https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Harry_Potter_characters https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Harry_Potter_cast_members Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim