Anlık Bildirim

Haluk Bilginer’e büyük onur: Uluslararası Emmy ödülü kazandı

Puhu TV platformunda yayınlanan Şahsiyet dizisindeki Agah Beyoğlu rolü ile Haluk Bilginer, Uluslararası yapımlarda Emmy Ödülleri töreninde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Haluk Bilginer’e büyük onur: Uluslararası Emmy ödülü kazandı Tam Boyutta Gör

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli tiyatro ve sinema sanatçılarından Haluk Bilginer, Uluslararası Emmy ödüllerinden başarı ile dönmeyi başardı. Sanat dünyasında zaten haklı bir yere sahip olan Haluk Bilginer böylece başarısını perçinlemiş oldu.

Haluk Bilginer kimdir?

1954 yılında doğan Haluk Bilginer, lise yıllarından bu yana tiyatro ve sinema dünyası ile iç içeydi. Aslında ilk filminden bu yana sayısız yabancı yapımda da yer almıştı. Half Moon Street, Buffalo Soldiers, The International, Ben-Hur gibi filmlerin yanında Indiana Jones ve Spooks gibi yabancı dizilerde de kısa rollerde görünmüştü.

Haluk Bilginer’in Şahsiyet dizisindeki Agah Beyoğlu rolü bu yıl 47. si düzenlenen Uluslararası Emmy ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Bilindiği üzere Uluslararası Emmy Ödülleri başarılı bulunan uluslararası dizilere veriliyor. Haluk Bilginer bu ödülü alan ilk Türk oyuncu oldu. Daha önce Kara Sevda dizisi Emmy ödülü almıştı.

Aslında ödül son dönemde gündeme gelen içerik platformlarının ödüllü yapımları tartışmasına denk geldi. Netflix’in yapımlarının Oscar gibi önemli ödüllere layık görülmesi efsane yönetmenler tarafından eleştirilmişti. Şahsiyet dizisi de Puhu TV platformunda yayınlanıyor. Bu açıdan da anlamlı bir ödül oldu diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4144 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sinema, haluk bilginer ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim