Anlık Bildirim

Texas Instruments hesap makinelerinde program çalıştırmak daha zor hâle getiriyor

Texas Instruments, ya da kısa ve bilinen adıyla TI, hesap makinelerinde farklı programlar çalıştırılmasını engellemek için yeni bir yazılım güncellemesi yayınladı.

Texas Instruments hesap makinelerinde program çalıştırmak daha zor hâle getiriyor Tam Boyutta Gör

Texas Instruments grafikli hesap makineleri, mühendislik öğrencilerinin favori destek cihazlarından biri ve bu cihazların üzerinde çalıştırılabilen C ve Assembly programları, hobiciler için tam bir hazine olarak görülmesini sağlıyordu. Firma, yeni bir güncelleme yayınlayarak hesap makinelerinde bu özelliği devre dışı bırakıyor.

TI-84 Plus CE ve aynı modelin Fransız versiyonu TI-83 Premium CE versiyonlarını etkileyecek güncelleme ile birlikte artık bu hesap makineleri, C tabanlı yazılımları ve Assembly yazılımlarını çalıştırma desteğini kaybedecek. Güncelleme geri alınabilir olmayacak.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre “öğrenmeyi teşvik etmek ve güvenlik risklerini azaltmak” için atılan bu adım, aslında herkesin ifade ettiği üzere kopya çekmeyi engellemek için atıldı.

Bu durum her ne kadar hocaların gözünde iyi olup kopyaları azaltacak olsa da bu hesap makinelerinde çalışmak üzere kod yazan mühendis ve yazılımcı adayları, çok farklı açılardan gelişerek sınavdan daha fazlasını öğreniyordu. Bunun engellenmesi hem hobicilere hem de gelecek yazılımcılara bir darbe gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim