Anlık Bildirim

Ryzen Threadripper 3990X tek başına Crysis çalıştırdı

64 çekirdekli Ryzen Threadripper 3990X işlemcisi grafik birimi olmadan Crysis oyununu çalıştırmayı başardı. Yakın dönemde düşük grafik gücü için işlemcilerden yararlanabiliriz.

Ryzen Threadripper 3990X tek başına Crysis çalıştırdı Tam Boyutta Gör

AMD’nin performans odaklı bilgisayar segmentinde çıtayı daha da yukarı çıkardığı üçüncü nesil Ryzen ThreadRipper serisi ilginç işlere imza atıyor. Grafik birimi olmadan işlemcilerin oyun oynatabilmesi mümkün hale geldi.

İlginç çalışma

Bilindiği üzere bilgisayar sistemlerinde oyun oynayabilmek için bir grafik birimi şart. Onlarca çekirdekten oluşan grafik birimleri oyunları kolayca işleyebilirken çoklu yapının ısınmamasını da sağlıyor.

Bununla birlikte LinusTechTips ekibi son kullanıcı tarafında en güçlü AMD işlemcisi olan Ryzen ThreadRipper 3990X ile ilginç bir işe imza atmış. 64 çekirdekli ve 128 izlek birimli bu canavar üzerinde Crysis oyunu başarılı bir şekilde çalıştırılmış.

Ekibin yazılım modunda grafik birimini devre dışı bırakarak Crysis oyununu çalıştırdığını ifade ediyor. Videonun 9.30 kısmından itibaren düşük ayarlarda Crysis yapımının oynanışı görülebiliyor.

Ekip grafik gücü gerektiren farklı işlemlerde de ThreadRipper 3990X işlemcisinin iş yaptığını ifade ediyor. Çekirdek sayısı giderek artan işlemcilerin yakın bir gelecekte düşük grafik gücü gereksinimlerini de karşıladığını görmek sürpriz olmaz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11933 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen threadripper 3990x ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim