Anlık Bildirim

Nobel Ödüllü Astronom; uzaylıların olduğunu iddia etti

Nobel Ödüllü Astronom Didier Queloz; evrendeki tek canlı varlık olduğumuza inanmadığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Michel Mayor, insanoğlunun asla uzaya koloni kuramayacağını iddia etmişti.

Nobel Ödüllü Astronom; uzaylıların olduğunu iddia etti Tam Boyutta Gör

Nobel Ödüllü Astronom Didier Queloz uzaylıların gerçekten var olduğunu ve uzaylıları 2050 yılından önce bulabileceğimizi iddia ediyor. The Telegraph kurumunun yaptığı açıklamalara göre Queloz; Salı günü düzenlenen bir etkinlik sırasında evrendeki tek canlı varlık olduğumuza inanmadığını belirtti. Aynı gün de Fizik alanında Nobel Ödülü kazandığını öğrendi.

Astronomun belirttiğine göre evrende çok fazla gezegen ve yıldız bulunuyor. Hayata yol açan ya da başka bir deyişle canlılığı sağlayan ''kimyanın'' evrende başka bir yerlerde de mevcut olması gerekiyor.

Dünya dışında yaşam

Nobel Ödüllü Astronom; uzaylıların olduğunu iddia etti Tam Boyutta Gör

Nobel Ödüllü Fizikçi; 100 yıl içerisinde ''uzaylılarla'' ilgili yaşamsal belirtilere rastlayacağımızı yani uzaylılara ait işaretleri tespit edebileceğimizi düşünüyor.

Ayrıca insanoğlunun 30 yıl içerisinde dış gezegenlerdeki yaşamın biyolojik izlerini tespit edebilen cihazları geliştirebileceği de bilim insanının düşünceleri arasında.

Queloz; bu hafta uzaydaki yaşam hakkında konuşan tek bilim insanı değil. Eski NASA bilim insanı Gilbert Levin de bu hafta içerisinde uzayda yaşamın var olduğuna inandığıyla ilgili bir fikir yazısı yazdı. Bu düşüncesinin temelinde ise 1970'li yıllarda Mars Gezegeni üzerinde yapılan çalışmalar yatıyor.

Geçtiğimiz günlerde ise Michel Mayor adlı Nobel Ödüllü bilim insanı; insanoğlunun asla uzaya koloni kuramayacağını iddia etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7341 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hubble uzay teleskobu, uzay aracı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim