Anlık Bildirim

İşte dünyanın en çok kullanılan 10 emojisi

Evrensel Kod Konsorsiyumu (Unicode Consortium), dünya genelinde en fazla kullanılan 10 emojiyi açıkladı. Peki duygulamızı belli etmek için en çok hangi emojilere başvurmuşuz?
Evrensel Kod Konsorsiyumu (Unicode Consortium), en çok kullanılan emojilerin bir listesini yayınladı. Kar amacı gütmeyen kuruluş metin, sembol ve (son yıllarda) emojilerin kodlanması ve dijital gösterimi için sektör genelinde fikir birliğine varılan Evrensel Kod standardının korunması üzerine faaliyet gösteriyor.
Evrensel Kod Konsorsiyumu aslında bu tür verileri hiç yayınlamaz. Ancak kuruluş ilk kez bu çizgisinin dışına çıkarak dünya genelinde en çok kullanılan 10 emojiyi açıkladı. Yayınlanan istatistikler duygularımızı belli etmek için sıkça başvurduğumuz emojileri kullanma alışkanlıklarımız hakkında fikir veriyor.

Emoji kullanım rakamları yüksek

Yukarıdaki grafik "sevinç gözyaşları" ve "kırmızı kalp" emojilerinin dünya genelinde en popüler iki emoji olduğunu gösteriyor. Bu iki emoji sırasıyla %.9.9 ve %6.6 kullanım oranına sahip. Emoji kullanım rakamlarının da son derece şaşırtıcı olduğunu belirtelim. Zira sadece Facebook'ta her gün neredeyse bir milyar emoji gönderildiği belirtiliyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17861 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
emoji, Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim