Anlık Bildirim

İşte Nokia markasını geri döndürecek telefonların özellikleri

Nokia markası akıllı telefon dünyasına yeniden dönüş hazırlığında. Son birkaç yıldır hayal kırıklarıyla dolu zorlu bir dönemden geçen marka, gelen bilgilere göre güçlü bir geri dönüş hazırlığında.
Nokia'nın yeni telefonlarına geçmeden önce çok kısaca neler yaşanmıştı bir hatırlayalım isterseniz. Oldukça karmaşık bir anlaşma sürecinin sonucunda Nokia markası yeniden hayata dönmüş, iş ortakları arasında paylaşım söz konusu olmuştu. Foxconn'un iştiraki olan FIH Mobile şirketi, Microsoft ve Nokia ile yaptığı anlaşma kapsamında mevcut üretim tesisini, 4500 çalışanı ve Nokia markalı "feature" yani basit telefon ya da bir başka ifade ile akılsız telefon işini devralırken, Nokia Technologies ve dünya çapında taşınan mobil deneyimli yöneticilerin oluşturduğu Finlandiya merkezli HMD şirketi ise, Nokia markalı yeni nesil akıllı telefonların üretimi için kolları sıvadığını açıklamıştı. Android tabanlı telefonlar sunacağını ancak piyasaya girme noktasında aceleci davranmak yerine doğru zamanı bekleyeceklerini açıklayan HMD liderliğindeki operasyon, vitrine çıkmaya hazırlanıyor.
 
İşte Nokia markasını geri döndürecek telefonların özellikleri
Farklı kaynaklardan gelen yeni bilgiler, Nokia'nın yeni nesil üst seviye cihazları hakkında ilk fikirleri veriyor. 5.2-inç ve 5.5-inç boyutunda iki cihaz hazırladığı belirtilen konsorsiyum, Nokia markasının yüksek kalite algısını sürdürme ve özellikle kamera tarafında şirketin yenilikçi olma politikası üzerinde ilerlemeye istekli gibi görünüyor. Metal kasaya sahip olacakları ve IP68 sertifikasıyla yani suya ve toza karşı yüksek mukavemetli kasayla gelecekleri ifade edilen yeni telefonlara, Snapdragon 820 işlemcisi güç verecek. Ekran tarafında OLED teknolojisinden istifade edeceği ve 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunacağı belirtilen telefonlar, Android Nougat üzerinde Nokia'nın geliştirme çalışmalarına devam ettiği Z Launcher arayüzünü kullanacaklar. N1 tablet ile tüketici elektroniği alanında USB Tip-C arayüzüne geçen ilk firma olan Nokia, yeni telefonlarında da Tip-C teknolojisini koruyacak gibi görünüyor. Aynı zamanda parmakizi okuyucusuyla gelecekleri ifade edilen telefonların belki de en iddialı olacakları alan, kamera kompartımanı olabilir zira önemli gelişmeler yaşanıyor.
İşte Nokia markasını geri döndürecek telefonların özellikleri
 
Telefonların 22.2MP çözünürlüğünde kamera ile donatıldığı ancak sensör tarafında yüksek hız ve hassasiyet için Nokia'nın ar-ge çalışmalarına epeydir devam ettiği grafinin materyal olarak kullanılacağı belirtiliyor. Açıkçası ne seviyede katkı sunacak şu an yorum yapmak pek kolay olmasa da Nokia'nın alışıldığı üzere kamera için yeni şeyler deneyeceği kesin gibi duruyor. Yeni telefonların çıkış tarihi ve fiyatlandırması da önemli. Tarih olarak yıl sonu veya gelecek yılın başı gösterilirken, fiyat olaraksa 5.5-inç boyutundaki büyük olan modelin Çin pazarında 500 doları civarı bir fiyatla lanse edileceği söyleniyor. Ayrıca en azından büyük olan modelin belki bir süre için Çin pazarına özel olması da ihtimaller dahilinde. Kesin olan şu ki, Nokia geri dönüş hazırlığında ve kapalı kapılar ardında önemli çalışmalar yapılıyor. İddialı modellerle güçlü ve rekabetçi dönüş yapan Nokia markası herkesin faydasına olacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
38471 kez okundu.
51 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia, Android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim