Anlık Bildirim

İşte AMD Radeon RX Vega ekran kartları [resmi görüntüler]

Ortaya çıkan sızıntılar ve son iki gündür paylaşılan fotoğraflardan sonra, Radeon RX Vega ekran kartlarının detaylı görüntüleri AMD tarafından paylaşıldı. Hem hava hem de sıvı soğutmalı model...
Arka arkaya gelen sızıntı ve etkinlik görüntülerinden sonra Radeon RX Vega ekran kartlarının resmi görüntüleri AMD tarafından servis edildi. İlk modelimiz hava soğutma ile donatılan ve gerek blower soğutucu mimarisi gerekse de genel tasarım özellikleriyle Radeon RX 480 referans tasarımına benzeyen, farklı olarak gümüş renkli fırçalanmış alüminyum görünümlü üst soğutucu kapağı ile gelen Radeon RX Vega 64 Limited Edition. 64 işlem ünitesinde 4096 adet paralel işlem birimiyle gelen ekran kartına 2048-bit bellek veri yolu eşlik ediyor.
Ekran kartının orjinal görüntülerine ek olarak, ona güç veren Vega GPU'sunun da görüntüleri yayınlandı. Yaklaşık 485mm2 ile AMD'nin son dönemdeki en büyük GPU tasarımı olan Vega 10 XT GPU'sunda HBM2 bellek blokları da dikkatlerden kaçmıyor. Henüz resmi özellikleri açıklanmasa da bu blokların kapasite yoğunluğu 4GB veya 8GB olabilir. Yapılan analizlere göre Vega tabanlı ilk ekran kartı olan ve profesyonelleri hedef alan Frontier Edition'dan 1 tane daha az VRM fazına sahip kartın güç beslemesi 2x 8pin PCIe konnektörüyle sağlanıyor.
AMD Radeon RX Vega 64 Liquid Limited Edition da resmi görüntülerle sahneye çıktı. AMD sadece iki görüntü yayınlasa da, Frontier Edition'ın sıvı soğutma sistemiyle benzerlik kurmak çok zor değil. Ryzen işlemci soğutucularında olduğu gibi ekran kartındaki sıvı soğutma sistemi için Cooler Master ile işbirliği yaptığı görülen ekran kartı, sadece soğutma sistemi değil TDP seviyesiyle de ayrışabilr. AMD'nin henüz detaylarını vermediği ancak bir süredir gündemden düşmeyen yorumlara göre, sıvı soğutma RC Vega 64, 375 Watt TDP ile gelebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7022 kez okundu.
25 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon rx vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim