Anlık Bildirim

İşte AMD Radeon HD 7900 serisi için altı çizilen ana özellikler

AMD'nin Radeon HD 7900 serisi yeni nesil ekran kartları için altını çizdiği özellikler detaylandı. Şirket tarafından 22 Aralık'ta lanse edilmesi beklenen ekran kartlarına, Tahiti kod adını taşıyan ve 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen yeni grafik işlem birimi güç veriyor.
AMD yeni ekran kartları için önem vurguladığı yenilik ve özellikleri üç başlık altında topluyor ki bunlar; "Graphics Core Next", "Eyefinity 2.0" ve "App Acceleration". Daha detaylıca ele almak gerekirse, Graphics Core Next başlığı altında mimari güncellemelere ve üretim teknolojisine vurgu yapılıyor. R600 tasarımından bu yana AMD tarafındaki en kapsamlı güncellemeyi içeren Tahiti GPU'su ile aynı zamanda 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ilk grafik birimi olarak pazara giriş yapacak. Bu noktada fabrikasyon süreçlerindeki liderliğe de vurgu yapan AMD, PCIe 3.0 teknolojisine endüstride geçiş yapan ilk GPU üreticisi olduğuna da dikkat çekiyor. Tüm bunlara ek olarak AMD, yüksek performans ile daha gelişmiş enerji verimliliği sunulması adına güç yönetimine odaklı PowerTune ve ZeroCore teknolojilerinin altını çiziyor.
Eyefinity 2.0 ise adından da anlaşılabileceği üzere AMD'nin çoklu monitör teknolojisinin yeni versiyonu. Yenilenen versiyonda en dikkat çekici özellik olarak DisplayPort 3D monitörler ile çoklu monitörlerde 3D görüntü deneyimine yoğunlaşılması söylenebilir. Ayrıca bu özellik ile AMD, yeni grafik yongalarının gücüne vurgu yaparak, Radeon HD 7900 serisi tek bir ekran kartı ile Eyefinity 2.0 üzerinden 3D çoklu monitör kurulumuna sahip olunabileceğini belirtiyor. Şirketin bu detaya vurgu yapmasında iki önemli nokta var ki bunlar, artan performansı ile Tahiti GPU'sunun üçlü monitörde akıcı 3D deneyimi sunabileceği ve tek bir ekran kartıyla çoklu 3D monitör konfigürasyonu yapılabileceği. 3DVision Surround ile Nvidia benzer bir çözümü sunmakta ancak o kurulum şu anda ikinci ekran kartına da gereksinim duyuluyor. Eyefinity 2.0 altında AMD, tek bir ekran kartı ile çoklu ses akışı, yeni çözünürlük desteği ve farklı özellikler de sunuyor. Eyefinity 2.0 ile ilgili daha detaylı haberlerimiz de olacak.
Radeon HD 7900 serisi altı çizilen üçüncü başlık yani Top Acceleration, şirketin GPGPU yaklaşımına da ışık tutuyor. 3.5 TeraFLOP'un üzerinde hesaplama yeteneğine sahip olan Tahiti XT grafik yongasını, yüksek 3D performansının yanında farklı ihtiyaçlar için de kullanmayı planlayan AMD, uygulama hızlandırmaya büyük önem veriyor. Bu noktada örneğin Corel ile yapılan WinZip 16.5 işbirliği gibi yeni yazılım birliktelikleri şirketin gelecek vizyonunda önemli bir yer teşkil edecek gibi görünüyor. Saf yazılım hızlandırmaya ek olarak AMD, video hızlandırma konusunda da güncellemeler sunuyor. GPU içerisinde yer alan Unified/Univesal Video Decoder motoru, Radeon HD 7900 serisi altında artık daha fazla özellik sunuyor ve daha fazla sayıda video formatı için donanımsal hızlandırma, çözümleme yapabiliyor.
Pozisyonel ses gibi detaylara ek olarak artan video yetenekleri için AMD, Radeon HD 7900 serisi ile birlikte endüstride ilk defa Stereoscopic 3D teknolojisi için kare paketleme özelliğiyle deteklenen 3GHz HDMI desteği de sunuyor ve bu sayede daha hızlı kara oranlarıyla daha özellikle 3D kurulumlarda daha yüksek oyun akıcılığının sağlanması hedefliyor.
AMD Radeon HD 7900 serisi, artan grafik performansının yanında farklı ihtiyaçlara yönelik yeni özellik ve geliştirmeler de getiriyor. Bu haberimizde ana başlıkları ile yer verdiğimiz bu özelliklerin her birini ilerleyen haberlerimizde tek tek ele alacağız ve AMD'nin ne gibi geliştirmeler yaptığına, neler vaad ettiğine de daha detaylı bir şekilde değerlendireceğiz.
İşte AMD Radeon HD 7900 serisi için altı çizilen ana özellikler
İşte AMD Radeon HD 7900 serisi için altı çizilen ana özellikler
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19736 kez okundu.
19 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknik özellikler, gpu ve amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim