Anlık Bildirim

İstanbul'da metrekareye ortalama dört damacana yağmur yağdı

İstanbul'da meydana gelen sel hayatı olumsuz etkiliyor. Sağanak yağış nedeniyle İstanbul'u su bastı, ulaşım kilitlendi. İşte sel görüntüleri ve yaşanan gelişmeler:

İstanbul'da metrekareye ortalama dört damacana yağmur yağdı

 
İstanbul, sabah saatlerinde yaşanan şiddetli yağışın ardından sele teslim oldu. Aşırı yağışın ardından ulaşım felç oldu. Şehrin genelinde kavşak ve viyadükler sular altında kalırken çok sayıda araç sulara gömüldü. Metro istasyonlarını ve otobüs duraklarını su bastı.
 
 
Yaşanan olaylar ile ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahip ve İBB Başkanı Kadir Topbaş açıklamalarda bulundu. Vasip Şahin saat 14.00'ten sonra yeni bir yağış beklendiğini ve akşam saatlerine kadar süreceğini söyledi. Vatandaşlardan trafiğe zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica etti.
 

Kadir Topbaş ise açıklamalarında "Bir saatte metrekareye 65-110 kilogram yağış düştü. Toprak doyduğu için yağacak yağmur çukur bölgelere inebilir." dedi.

 

Avrasya Tüneli'nin giriş çıkışlarına su basması sonucu tek yönlü trafiğe kapatıldı. Gayrettepe, Bayrampaşa ve Aksaray metrolarında su baskını meydana geldi. Bir çok iş yeri ve iş hanını su bastı.


Metrekareye 65 Kilogram Yağış Düştü

İstanbul'un normal şartlarda Temmuz ayı yağış ortalaması metrekareye 30 kilogram iken bu sabah bir saat içerisinde metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Metrekareye ortalama 4 damacana yağmur yağdı. 

Ulaştırma Bakanı: Yaşananlar Afet

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan yaşananların bir afet olduğuna dikkat çekerken "Ulaşılamayan nokta yok. Ayrıca hasar tespit edilince zararlar karşılanacak." ifadesinde bulundu.

 
İstanbul'da metrekareye ortalama dört damacana yağmur yağdı Tam Boyutta Gör
Canlı şimşek haritasında şimşekler böyle görüntülendi. Şimşekleri anlık olarak buradan takip edebilirsiniz. 
 
Meteroloji Genel Müdürlüğü "İstanbul'da 1 yılda yağan yağmurun dörtte biri son 12 saatte yağdı. Yağışlar Çarşamba akşamına kadar sürecek." açıklamasında bulundu.
 
 
 
İstanbul'da çekilen sel görüntülerine galeriden ulaşabilirsiniz:
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7545 kez okundu.
47 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
istanbul, sel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim