Anlık Bildirim

Intel, Ryzen işlemcilerinin çıkışının ardından uzun yıllardır korduğu çekirdek/izlek konfigürasyonunda değişikliğe gitmek zorunda kalmış, kullanıcılara daha yüksek çekirdekli yongalar sunmya başlamıştı. Coffee Lake-S ile birlikte HT’yi yalnızca Core i9 çözümlerine has tutan firma yeni nesil yongalarında strateji değişikliğine gidebilir.

 

SiSoft Sandra veritabanına düşen yonga Core i3-10100 olarak isimlendirilirken sahip olduğu izlek sayısıyla dikkat çekiyor. Hatırlayacağınız üzere Coffe Lake’e kadar 2/4 konfigürasyonunda karşımıza çıkan Core i3 modelleri son 2 nesildir 4 çekirdekli bir yapıdaydı.

Core i3 ailesinde HT desteği

 Test sonucunda göre Mavi ekip uygun fiyatlı yongasını sanal izlekle güçlendirmişe benziyor. 1 MB L2 ve 6 MB L3 tampon belleğiyle destelenen işlemcinin frekansı ise şu anlık 3.6 GHz olarak ölçülmüş. Yonganın erken mühendislik örneği olduğunu hatırlatalım.

Intel vites yükseltiyor: Core i3 işlemcilerine de HT geliyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Kaby Lake işlemcilerinin fişini çeken Intel’in bu gelişmeyle birlikte yaklaşık 350 dolardan satışa sunduğu Core i7-7700 işlemcisinin yerine 100 dolar altı bir fiyatlandırma ile Core i3 yongalarını yerleştireceği söylenebilir.

Daha da güzeli ise giriş seviyesindeki bu yenilik Intel’in tüm çözümlerinde Hyper Threading’i aktive edeceği manasına geliyor olabilir. Bu durumda henüz 2 yıllık Core i7-7700K orta segmentteki bir Core i5 çözümünden bir hayli geride kalacaktır. Sonuçları zaman gösterecek.

Son gelişme ile birlikte anlaşılan o ki Intel özellikle de giriş-orta segmentte piyasaya güçlü bir şekilde geri dönen hatta bölgesel olarak satış oranlarında bayrağı kaptırdığı AMD’nin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Rekabet güzeldir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7621 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel comet lake, comet lake-s ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim