Anlık Bildirim

Intel’in üst seviye bilgisayar segmentinde AMD’nin hamlelerine cevap verebilmek için Core i9 adında yeni bir seri hazırladığı artık bilinen bir gerçek. Serinin üyeleri yavaş yavaş benchmark testlerine düşmeye başladı.

Bugüne kadar ana akım bilgisayar kullanıcılarına yönelik olarak Core i3, Core i5 ve Core i7 serilerini sunan Intel, üst seviye segment için ise bunların yanına Core i9 serisini ekliyor.

En güçlü Core serisi

Yüksek performanslı masaüstü bilgisayarlara ve iş istasyonlarına yönelik olarak geliştirilen Core i9 serisi böylece aradaki boşluğu kapatmış oldu. Normalde Core i7 serisini yeterli bulmayanların Broadwell-E tarzında bir önceki nesli takip eden işlemcileri veya Xeon işlemcileri tercih etmesi gerekiyordu. Core ailesi artık bünyesinde üst seviye bilgisayarlara da yer açmış oldu.

Aslında Core i9 ailesi standart Skylake veya Kaby Lake mimarisinden gelmiyor. Intel’in daha güçlü Skylake-X mimarisini temel alıyor. Bu üst seviye mimarinin normalde Skylake-X olarak piyasaya çıkması bekleniyordu ancak Intel, Core ailesine dahil etti.

Intel Core i9 çatısı altında Core i9-7900 ve Core i9-7800 işlemci serilerinin olacağı tahmin ediliyor. Intel Core i9-7920X ailenin en tepe modeli olacak. 12 çekirdekli ve 24 izlek birimli işlemcinin devamında ise Core i9-7900X geliyor. Bu işlemci ise 10 çekirdekli ve 20 izlek birimli.

7900 serisinde 44 PCIe hattına destek, 7800 serisinde ise 28 PCIe hattına destek mevcut. Core  i7-7700/7600 serilerinde ise 16PCIe hattı yer alıyordu.

Core i9 serisinde Intel’in Turbo Boost 3.0 teknolojisini de kullanması bekleniyor. Yeni teknoloji, işlemci hızlarının Broadwell-E serisinden daha yükseğe çıkmasını sağlıyor. Core i9 serisinin 112W-180W arasında değişen ısıl tasarım gücüne sahip olacağı ifade ediliyor.

Testler çarpıcı

Benchmark skorlarında görünen Core i9-7900X için daha önceki iddialar doğrulanmış oldu. 10 çekirdekli ve 20 izlek birimli olan işlemci 3.3GHz taban hızında çalışırken 4.3GHz hızına çıkabiliyor. Testlerde ise 4.5GHz seviyesine kadar çıkabildiği görülmüş. Segmentinde çok iyi iş yapacak bir işlemci gibi görünüyor.

İşlemcide çekirdek başına 1MB Seviye 2 ön bellek ile toplamda 10MB ön bellek sunulurken, 13.75MB boyutunda da Seviye 3 ön bellek yer alıyor.

Intel’in Core i9 hamlesi AMD’nin Ryzen 9 hamlesini karşılamak adına yapılıyor. AMD üst seviye bilgisayarlara yönelik 16 çekirdeğe kadar ölçekleme yaparken Intel ise 12 çekirdeğe kadar çıkıyor. Bakalım bu segmentte en iyi kim olacak. Her iki firmanın da Computex 2017 fuarında tüm silahlarını sergilemesi bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10768 kez okundu.
31 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel core i9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim