Anlık Bildirim

İngiltere: WhatsApp'taki şifreli mesaj sistemi kabul edilemez

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, WhatsApp ve diğer mesajlaşma servislerinin sunduğu şifreli mesaj imkanının teröristlerin gizlenmesine yardımcı olduğunu ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

İngiltere: WhatsApp'taki şifreli mesaj sistemi kabul edilemez
 

WhatsApp, Telegram ve pek çok mesajlaşma servisi kullanıcılarına uçtan uca şifreleme gibi iki kişi arasında geçen konuşmayı sadece kendilerinin görmesini sağlayan kişisel güvenlik amaçlı bir sisteme sahip. Her ne kadar geçtiğimiz haftalarda CIA’in; WhatsApp ve Telegram’daki bu güvenlik engelini aşıp mesajlara ulaştığının ortaya çıkmasının ardından şirketler, açıklarını düzelttikleri ve hala eldeki en güvenli sistemin bu olduğunu ileri sürseler de İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, gizliliğin korunması için var olan bu sistemin teröristlere kolaylık sağladığını düşünüyor.

Dün yaptığı konuşmasında, geçtiğimiz hafta Londra’da yaşanan terör saldırısından bahseden Amber Rudd, teknoloji şirketlerinin kolluk kuvvetleriyle daha fazla iş birliği yapması ve şifrelenmiş mesaj imkanı ile teröristlere saklanacak gizli bir yer bırakmamaları gerektiğini dile getirdi. Uçtan uca şifreli mesaj imkanı sunan şirketlerden, istihbarat birimlerinin bu mesajları görebilmesi için yardım etmesini isteyen Rudd ‘’Teröristlerin gizlenmesi için herhangi bir yerin bulunması kabul edilemez. WhatsApp ve benzeri hizmet sunan diğer şirketlerden bu konu hakkında emin olmamız gerekiyor.’’ dedi.

Şifrelenmiş Mesajları Engellemek Çözüm Değil 

Rudd’un bu açıklamasının ardından ‘’Gizlilik mi, güvenlik mi?’’ tartışmaları sürerken Liberal Demokratlar’dan Brian Paddick ise güvenlik servislerinin teröristler arasındaki şüpheli mesajları görebileceğini savundu ancak Paddick’e göre bunun da ötesinde eğer şifreli mesajlaşma sistemi olmasaydı yine de (delillere göre) Londra’daki saldırı gerçekleşecekti. Bu yüzden terör tehlikesini yok etmek için farklı şeylerle uğraşılması gerektiğini dile getirdi.

Bakan Amber Rudd ise İngiltere’de, teknoloji şirketlerinin polisle iş birliği yaptığı ve teröristlere ait verileri, mesajları ve onların hareketlerini paylaştığı bir merkez kurmak istediklerini açıkladı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5353 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, telegram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim