Anlık Bildirim

iPhone'un yıllar içindeki evrimi: Tamir edilebilirlik puanlarıyla

iFixit ekibi bu sene 10. yaşını kutlayan, yıllar içerisinde donanım ve yazılım anlamında büyük ilerleme kaydeden iPhone’un tüm modellerinin içini açarak cihazlardaki gelişimi gözler önüne seriyor.
iPhone'un yıllar içindeki evrimi: Tamir edilebilirlik puanlarıyla
 
Akıllı telefon pazarının şüphesiz en önemli oyuncularının başında gelen iPhone, ilk modelin tanıtıldığı 9 Ocak 2007 tarihinden bu yana tüketicilerle buluşmaya devam ediyor. Tam 10 yıl önce MacWorld etkinliğinde sahneye çıkan Steve Jobs’ın birinci nesil iPhone’u duyurmasıyla başlayan serüven, günümüzde iPhone 7'ye kadar ulaşmış durumda.
Her yeni modelin piyasaya sürülmesiyle giderek daha uzun, geniş ve ince yapıya kavuşan iPhone’un ilk modellerinde batarya lehimlenerek sabitlendiği için kasayı kırmadan içini açabilmek mümkün değildi. Bu yüzden birinci jenerasyon akıllı telefonun onarılabilirlik puanı 10 üzerinden 2. 3G ve 3GS ile daha basit iç yapı sunan Apple’ın maksimum 7 puana çıkabildiği görülüyor.
Diğer taraftan artan donanım ve yazılımsal özelliklere paralel şekilde akıllı telefonların batarya boyutlarında da fark edilir oranda bir artış söz konusu. Parmak izi okuyucu gibi gelişmiş donanımların ise puanlara negatif bir etki yapmadığı görülüyor. İşte karşınızda tamir edilebilirlik puanlarıyla iPhone’un donanım cephesinde yaşadığı değişim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19254 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ifixit, apple iphone 7 ve
2 etiket daha iphone 7 Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim