Anlık Bildirim

iPhone'un Sağlık uygulamasındaki veriler soruşturmada delil olarak kulanıldı

Almanya'da yürütülen bir tecavüz soruşturmasında sanığın suçu telefonundaki Apple Sağlık uygulamasındaki aktivite verileri kullanılarak kanıtlandı. İşte detaylar:

iPhone'un Sağlık uygulamasındaki veriler soruşturmada delil olarak kulanıldı Tam Boyutta Gör

Almanya’da devam eden bir davada sanığın suçu ilginç bir yöntemle kanıtlandı. Mahkeme, sanığın iPhone’undaki Sağlık uygulamasının verilerden yola çıkarak sanığın suçlu olduğuna karar verdi.

Freiburg Bölge Mahkemesi tarafından yürütülen davada Afgan uyruklu H.K’nin 19 yaşındaki bir öğrenciye tecavüz edip öldürdükten sonra cesedi nehir yatağına kadar sürüklediği şüphesi bulunuyordu.

Mahkeme, sanğının PIN kilidi bulunan iPhone 4S telefonunu bir Alman şirketine kırdırdı. Apple'ın aktivite takip programı olan Sağlık uygulamasındaki verilerde sanığın kurbanı nehrin aşağısına sürükleyip sonra nehirdeki setten geri tırmanışına kadar olan kısmı detaylı bir şekilde incelendi. iPhone, bu aktiviteleri merdiven çıkma eylemi olarak kayıt altına almış.

Freiburg polisi, telefondaki verinin tahmin ettikleri ile aynı olup olmadığını öğrenmek için şüpheliden aynı hareketleri yapmasının istedi. İkinci kez yapıldığında da önceki verilere benzer kayıtlar elde edildi. Bu durum sanığın dosyasına kanıt olarak eklendi.
Telefondaki son konum bilgilerini, fotoğrafları ve şehirdeki güvenlik kameralarını inceleyen Freiburg Bölge Mahkemesi, H.K’yi suçlu buldu.
Telefondaki veriler kullanılarak sanığın suçunun ortaya çıkması ilk değil ancak telefondaki aktivite uygulamasına bakarak suçun tespit edilmesi ilk olabilir. Ülkemizde de bazı davalarda suçun kanıtlanması için telefondaki verilere ulaşılmaya çalışılıyor. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikasta kurban gitmesinin ardından pin kilidi bulunan katilin telefonunun kilidinin kırılması için çalışmalar yürütülüyor. Yaklaşık bir yıllık uğraşa rağmen iPhone 4S'in kilidi kırılamadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim