Anlık Bildirim

iPhone sadece birkaç satır CSS koduyla çökertilebiliyor

Bir güvenlik araştırmacısı, herhangi bir iOS cihazı anında dondurup yeniden başlatabilen bir WebKit güvenlik açığı buldu. 15 satırlık CSS kodu iPhone'u çökertmeye yetiyor.
Wire'da çalışan bir güvenlik araştırmacısı olan Sabri Haddouche, Apple'ın WebKit motorunda bir güvenlik açığı buldu ve yazdığı 15 satırlık CSS kodu ile iPhone'ların çöküp yeniden başlamasını ve MacOS cihazların da donmasını sağladı.

iPhone çöküyor, MacOS donuyor

Sabri Haddouche, bulduğu güvenlik açığını kanıtlamak için 15 satır koddan oluşan deneysel bir web sayfası oluşturdu. Apple cihazların kaynaklarının hızlı bir şekilde kullanılmasını sağlayacan bu kod yapısı iç içe div'lerden oluşuyor ve Safari tarayıcısı ile çalıştırılınca cihazların çökmesine ve donmasına neden oluyor.

Haddouche konuyla ilgili olarak verdiği demeçte: "Saldırı Webkit'in arka plan filtresi CSS özelliğinde bir zayıflığı kullanıyor. Bu özellik ile yuvalanmış div'leri kullanarak, hızlı bir şekilde tüm grafik kaynaklarını kullanabilir, sistemi çökertebilir veya işletim sistemini dondurabiliriz. Saldırı, Javascript'in etkinleştirilmesini gerektirmiyor, bu nedenle mail'de de çalışıyor." ifadelerini kullandı. Sabri Haddouche iOS cihazları çökerten kodlarını görmek isterseniz buraya tıklayarak GitHub sayfasına gidebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6876 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
css, çökme ve
2 etiket daha sabri haddouche Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim