Anlık Bildirim

iPhone 8'in kamerası "SmartCam" ile daha akıllı olacak

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 8'in, "SmartCam" adlı yeni bir kamera moduyla gelebileceği ortaya çıktı. Bu özellik sahne koşulunu algılayarak çekim ayarlarını en iyi hale getirebilecek.
Apple'ın iPhone 8'deki kamerayı "SmartCam" adlı yeni bir modla geliştirebileceği söyleniyor. Cihaz böylece belirli sahneleri otomatik olarak algılayara daha iyi çekim yapılabilmesi için ayarları optimize edebilecek.
Geliştirici Guilherme Rambo, HomePod yazılımında bebek, evcil hayvan, spor, belge, havai fişek ve yeşillik gibi otomatik olarak tanınabilecek sahnelerle ilgili referanslar keşfetti. Rambo bir sonraki iPhone'un algılanan sahneye bağlı olarak kamera ayarlarını en iyi çekim yapılabilecek hale getirecek "SmartCam" isimli bir özelliğe sahip olacağını söylüyor.

Apple'ın nesne algılama çözümü var

Apple için nesne algılama yeni bir şey değil. Şirketin Fotoğraflar uygulaması, gelişmiş yüz tanıma teknolojisini kullanarak fotoğraflarınızı kişilere göre gruplandırabiliyor. Ayrıca fotoğraflarınızdaki ortam ve nesneleri de algıladığını belirtelim. Böylece, köpekler, sahiller, dağlar veya çiçekler gibi öğelere göre arama yapabiliyorsunuz.
Bu akıllı özellikler geliştirilip iPhone 8'e aktarılırsa, cihaz odaklanmaya başlar başlamaz sahneyi algılayarak kullanıcıya özel çekim ayarları önerebilecek. Tüm bu iddiaların gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini ise ancak Eylül ayındaki lansmanda öğrenebileceğiz. iPhone 8'in satışa sunulması ise muhtemelen Ekim ya da Kasım ayını bulacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7565 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, kamera ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim