Anlık Bildirim

iOS 13 ile iPhone 6, iPhone SE ve iPhone 5S desteği bitecek

Yeni ortaya çıkan rapora göre Apple'ın 2014 yılı iPhone 6 serisi, sahip olması gereken iOS 13 güncellemesini almayacak. Rapor doğruysa, iPhone 5S bir yıl fazladan desteklenmiş olacak.
Apple’ın WWDC 2019 etkinliği yaklaştıkça söylentiler de çıkmaya devam ediyor. Bunlardan sonuncusuna göre iOS 13 ile Apple, birkaç modelinden yazılım desteğini çekecek. Bu modeller iPhone 5S, iPhone 6 ve 6 Plus, iPhone SE’den ibaret. iPhone modellerinin yanında iPad mini 2 ve iPad Air de diğerleriyle aynı şekilde güncellenmeyecek.
Alınan raporlar doğru çıkarsa Apple’ın şimdiki kullanıcılarının ciddi bir dilimi iOS 13 güncellemesine sahip olamayacak. Apple’ın en çok satan serisi ünvanını taşıyan iPhone 6 serisi, hâlâ yoğun şekilde kullanılıyor.
Raporların doğrulanmasıyla ortaya çıkacak bir diğer durum ise 2013 Eylül’de tanıtılan iPhone 5S’in, 2014’te tanıtılan iPhone 6 modellerine kıyasla bir jenerasyon fazladan güncelleme alması olacak. iPhone 5S şuan için iOS 12 versiyonunu kullanıyor. Apple’ın bildiğimiz beş yıllık takvimine göre iPhone 6 serisinin de iOS 13’e güncellenmesi gerekiyor. 
iPad ailesinde ise iOS 13 ile birlikte desteği kaybedecek modeller, iPhone 5S ile aynı yıl çıkmış iPad mini 2 ve iPad Air olacak. 

Apple'ın Eylül ayında her yıl olduğu gibi düzenleyeceği etkinlikle yeni iPhone modellerini tanıtması ve iOS 13'ü kullanıcılara sunması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19729 kez okundu.
34 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, iPhone 5S ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim