Anlık Bildirim

Apple’ın yeni dosyalama sistemini cihazlarına entegre edeceği iOS 10.3 güncellemesi dağıtıma başladı. Yeni dosya sisteminin yanında hem son kullanıcı hem de geliştirici tarafında önemli yenilikler ve iyileştirmeler sunuluyor.

Yeni dosya sistemi

Özellikle platformların daha güvenli hale getirilmesi adına Apple’ın uyguladığı şifreleme yapısına daha uyumlu olduğu belirtilen Apple File System (APFS), hem büyük boyutlu hem de fazla parçadaki dosyayı daha verimli ve hızlı bir şekilde depolayabilecek. Bunu yaparken güvenlikten de ödün vermeyecek. APFS, OS X’te 10.7 sürümünden bu yana yer alan Full Disk Encryption özellikleri ile iOS 4’ten beri sunulan güvenlik özelliklerini tek bir yapıda buluşturuyor.

Kullanıcılar diskteki bölümler için şifrelemeyi kapatabileceği gibi tüm dosyalar için tek şifre belirleme, her dosya veya dizin için ayrı parolalar atama gibi imkanlara sahip olacak. AES-XTS veya AES-CBC şifreleme yöntemlerini kullanan APFS sayesinde cihaza fiziksel erişiminiz olsa bile dosyaların içeriğini görüntülemeniz olanaksız olacak.

Diğer yenilikler

- Cihazımı Bul uygulamasına artık AirPods kulaklıkları da ekleniyor. Bilindiği üzere AirPods oldukça pahalı ve bu yüzden sıkı bir kontrol altında olması gerekiyor. Yeni özellik ile kullanıcılar Bluetooth kapsamı içerisinde AirPods teklerinin hangi konumda olduğunu görebilecek ve kulaklıkların ses çıkarmasını sağlayabilecek.

- Siri yeni güncelleme ile ödeme uygulamalarını kullanarak faturaların ödenip ödenmediğini kontrol edebiliyor. Ayrıca otomobil uygulamaları üzerinden yakıt seviyesini, kilit durumunu görüyor ve korna çalabiliyor.

- CarPlay kullanıcıların daha kolay erişimi için durum çubuğuna son kullanılan uygulamalara kısayollar ekliyor. Ayrıca Apple Music ekranında sonraki parçaya ve çalan parçanın albümüne erişim imkanı sunuluyor.

Bunlar haricinde iTunes filmlerin tüm cihazlarda senkronizasyonu, Apple ID verilerinin tek bir yerden görülebilmesi, Haritalar’daki saatlik hava durumu bilgisine 3D Touch ile dokunulduğunda o anki sıcaklığı görebilme gibi iyileştirmeler yer alıyor.

Yeni güncelleme iPhone 5 ve sonrası, iPad 4 ve sonrası, iPad mini 2 ve sonrası ile iPod Touch 6 modelleri ile uyumlu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6485 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, iOS 9.3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim