Anlık Bildirim

Fantastik orta çağ filmi The Green Knight'tan etkileyici fragman

David Lowery imzalı The Green Knight filminin ilk teaser fragmanı izleyenleri etkilemeyi başardı. The Green Knight filmi Kral Arthur efsanelerinden uyarlanıyor.

Fantastik orta çağ filmi The Green Knight'tan etkileyici fragman Tam Boyutta Gör

Kral Arthur efsanesinin en bilinen hikayelerinden birisi olan 'Sir Gawain and the Green Knight', resmen beyaz perdeye uyarlanıyor. A24 stüdyosu ve David Lowery'yi bir araya getiren The Green Knight filmi, önümüzdeki Mayıs ayında vizyona girecek. Filmin paylaşılan ilk teaser fragmanı izleyenleri etkilemeyi başardı.

A24 stüdyosunu daha çok düşük bütçeli bağımsız yapımlarıyla tanıyoruz. 2012 yılında kurulan stüdyo son yıllarda müthiş yükselen bir trend içerisinde. Özellikle de geçtiğimiz yıl Midsommar, Uncut GemsThe Lighthouse ve The Farewell gibi yapımlarıyla sinemaseverleri etkilemeyi başarmıştı. Günümüz sinemasında bağımsız film ruhunu yaşatmaya çalışan A24, şimdi de orta çağ temalı fantastik bir yapım olan The Green Knight ile sinemaseverlerin karşışına çıkacak.

The Green Knight'ın yönetmen koltuğunda son yılların yükselen ismi David Lowery (A Ghost Story, The Old Man & The Gum) oturuyor. Oyuncu kadrosunda ise Dev Patel (Slumdog Millionaire), Alicia Vikander (Ex Machina, Tomb Raider) ve Joel Edgerton (Warrior) gibi ünlü isimler dikkat çekiyor. 

The Green Knight için yayınlanan tanıtım yazısı şu şekilde: "Kral Arthur'un pervasız ve dik kafalı kuzeni Sir Gawain, yeşil derili dev Green Knight'la yüzleşmek için zorlu bir yolculuğa çıkar."

Kral Arthur efsanesi için son olarak 2017'de Guy Ritchie imzalı bir film çekilmişti. Warner Bros tarafından hazırlanan King Arthur: Legend of the Sword, gişede inanılmaz bir bozuntuya uğramış ve 175 milyon dolarlık bütçesine rağmen sadece 145 milyon dolar hasılat elde edebilmişti. King Arthur filmi son yılların gişedeki en büyük fiyaskolarından birisi olarak değerlendiriliyor.

A24'ün The Green Knight filmi ise elbette çok daha mütevazı bir bütçeyle hazırlanacak. A24 bağımsız bir stüdyo olduğu için Warner Bros gibi yüksek bütçeler harcama lüksü pek yok. Filmin ilk teaser fragmanı da zaten A24'ün bağımsız ruhunu biraz yansıtıyor. Özellikle de hikayenin orijinaline aşina olanlar film için şimdiden heyecanlanmış durumda.

The Green Knight, ABD'de 29 Mayıs'ta vizyona girecek. Türkiye vizyon tarihi konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi yok. Türkiye'de gösterime girmeme ihtimali de var ancak biraz geç de olsa yine de yayınlanmasını bekliyoruz. 

Fantastik orta çağ filmi The Green Knight'tan etkileyici fragman Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim