Anlık Bildirim

Apple bu kez armut logosuna savaş açtı

Mobil dünyada tarif ve manav listesi hazırlama imkanı sunan Prepear uygulaması, kullandığı armut logosu nedeniyle Apple’ın hışmına uğradı ve bir anda gündeme oturdu.

Apple bu kez armut logosuna savaş açtı Tam Boyutta Gör

Apple’ın telif haklarını koruma konusunda ne kadar hassas olduğu herkesin malumu. Firmanın imajı haline gelmiş logoların, isimlendirmelerin, tasarımların ve hatta ikonik olarak kabul edilen elektronik cihaz tasarımlarının bile benzer bir şekilde taklidi sert reaksiyon ile karşılaşıyor. Bu kez bir armut logosu gündemde.

Elma-Armut kavgası

Apple bu kez armut logosu kullanan küçük bir geliştirici stüdyosu ile mahkemelik oldu. Prepear adındaki tarif ve manav listesi düzenleme uygulaması; logosunda yer alan armut şekli nedeniyle Apple’ın tepkisini çekti.

Apple beyaz fon üzerine resmedilen siyah armut silüetinin tüketicinin kafasında karışıklık oluşturacağını ve bu nedenle insanların Apple yerine Prepear’ı tercih edeceğini düşünüyor. Üstelik Prepear girişiminin armut logosunu tescil için başvurduğu 3 yıllık sürenin bitimine günler kala; Apple iptal için başvurmuş. Sonrasında pek çok ek dosyalar eklemiş. Bu nedenle tescil başvurusu beklemeye alınmış.

Elma ile armut arasında nasıl bir benzerlik olduğunu bulmak pek mümkün değil ancak Apple’ın bu hamle ile Prepear girişimini bıktırmak veya mali açıdan zorlamak istediği tahmin ediliyor. Prepear ise tescil itirazına karşı güçlerinin yettiğince dayanacaklarını belirtiyor ancak Change.org vey sosyal medya haricinde pek bir silahları da yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5438 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, prepear ve apple logo
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim