Anlık Bildirim

ABD Deniz Kuvvetlerinin süper bilgisayar ihalesini AMD kazandı

Tam 290 bin çekirdek barındıracak Cray Shasta süper bilgisayar ihalesini AMD kazandı. Firma son şekli verilene kadar süper bilgisayar sistemine işlemci tedariği yapacak.

ABD Deniz Kuvvetlerinin süper bilgisayar ihalesini AMD kazandı Tam Boyutta Gör

Devasa veri işleme kapasiteleri ile süper bilgisayarlar yonga üreticilerinin en büyük hedeflerinden birisi durumunda. Yüzbinlerce işlemci ve binlerce ekran kartı barındıran süper bilgisayarlar yonga tasarımcıları için bir nevi gövde gösterisi oluyor.

Cray Shasta nedir?

ABD Deniz Kuvvetleri meteorolog ve okyanus bilimcilerinin çevre şartlarının filoları nasıl etkileyeceğini tespit edebilmesi amacıyla süper bilgisayarlar kullanıyor. Cray Shasta adındaki yeni süper bilgisayar deniz kuvvetlerinin süper bilgisayar merkezine entegre edilecek. AMD bu süper bilgisayarın işlemci ihalesini kazanmış durumda.

Cray Shasta toplamda 290304 çekirdek barındıran EPYC ROME işlemcilerine yer verecek. Bu da firmanın sunucu pazarındaki satışlarını tetikleyecek. Elbette Intel’in süper bilgisayar ihaleleri daha fazla ancak sonraki dönemde AMD’nin referansı olması açısından Cray Shasta önemli.

Süper bilgisayar içerisinde 112 adet Nvidia Volta V100 genel amaçlı grafik birimi yer alıyor. Ayrıca 590TB RAM bellek, 13PB HDD ve 1PB SSD, 200Gbps veri aktarım hızı bulunuyor. Sistemin pik teorik performansı 12.8 PFLOPS seviyesinde olacak. Sistemin entegrasyonu 2021 yılında tamamlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6610 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, cray shasta ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim