Anlık Bildirim

YouTube'da artık canlı yayınlara gelen yorumlardan para kazanabilirsiniz

YouTube, kullanıcıların canlı yayınlara gelen yorumlar üzerinden para kazanabilecekleri yeni gelir modeli "Super Chat" özelliğini tanıttı. Sistemin çalışma mantığı ve diğer detaylar haberimizde.
Geçtiğimiz aralık ayında 4K çözünürlüğünde canlı yayınların müjdesini veren YouTube, bu kez kullanıcıların sevdikleri isimlerle daha etkin şekilde iletişime geçmelerini sağlayacak "Super Chat" yeniliğini duyurdu. Twitch’in "Cheering" sistemine benzeyen bu özellik, belirleyeceğiniz bir ücret karşılığında yorumunuzu sohbet ekranında ön plana çıkarıyor.
Böylelikle yayıncılara ufak da olsa maddi destek sağlarken, diğer taraftan mesajınızın -hızla akıp giden diğer mesajlar arasında- okunma ihtimali de artıyor. Öncelikle sohbet ekranına eklenen dolar simgesine tıklayarak bağış miktarını belirlemeniz gerekiyor. İkinci adımda ise yorumunuzu yazarak ilgili talimatları izlemeniz yeterli. Kişi ne kadar fazla para gönderirse mesajı daha uzun süre renkli kutu içerisinde vurgulanıyor. 
İçerik sahipleri için yeni gelir kapısı yaratacak "Super Chat"in hakaret, küfür, argo ya da taciz içerikli yorumlara sahne olmaması için gelişmiş yönetim araçları yer alacak. İlerleyen dönemlerde sistemin reklam amaçlı kullanılma ihtimali de hayli yüksek. Şimdilik sınırlı sayıdaki YouTuber ile test edilen özelliğin 31 Ocak itibariyle 20 yeni ülkede hayata geçirileceği ifade ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim