Anlık Bildirim

YouTube ‘kışkırtma’ videolarını yasakladı

YouTube'un Topluluk Politikaları güncellendi ve tehlikeli şaka videoları yasaklandı. Yaralanma riski içeren tüm şaka videolarına izin verilmeyecek. Kışkırtma ve meydan okuma videolarının sonu geldi.

YouTube ‘kışkırtma’ videolarını yasakladı Tam Boyutta Gör

YouTube’daki bazı içerikler toplumda negatif olaylara neden olabiliyor. Örneğin son dönemde ABD’de Bird Box akımı ortaya çıktı. İnsanlar gözleri kapalı şekilde dışarıda bir gün geçiriyor. Bazı YouTube yayıncıları bu akımı uygularken kaza geçirdi ve hayatını kaybetti.

YouTube'un Topluluk Politikaları güncellendi ve tehlikeli şaka videoları yasaklandı. Ciddi tehlike veya ölüm riski taşıyan, çocukların ciddi duygusal sıkıntı yaşamlarına neden olan şaka ve meydan okuma videoları yasak kapsamına giriyor.


Fiziksel yaralanmalara neden olabilecek her türlü şaka ve bir çocuğu travma altında bırakabilecek kötü şakalar platformdan kaldırılacak. Ebeveynin ölüm şakası, çocuğu terk etme şakası gibi videolar fiziksel açıdan risk teşkil etmese de duygusal açıdan çizgiyi aştığı için izin verilmeyecek.

Türk YouTuber’ların çektiği ‘kışkırtma’ ve meydan okuma videolarının büyük çoğunluğu yaralanma riski içeriyor. Bu nedenle bugünden itibaren YouTube’a böyle videolar çekilemeyecek. Sporcuların ve alanında profesyonellerin çektiği adrenalin dolu videolar ise yasak kapsamının dışında tutuluyor.

Yüksek yerlere tırmanma, tehlikeli atlayış yapma, mezarda uyuma, açlığa dayanma, kiki challenge ve dayak videolarının sonu geldi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13699 kez okundu.
28 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, kışkırtma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim