Anlık Bildirim

Yeni bir AMD Polaris serisi gelebilir

Pazarda yüzde 50 paya ulaşma hedefinde emin adımlarla ilerleyen AMD, yeni yıl için sürpriz hazırlıklar yapıyor. Vega mimarisi yanında yeni bir Polaris birimi karşımıza çıkabilir.

AMD’nin artık Polaris mimarisini geride bıraktığını ve yeni Vega mimarisine geçiş yapmaya hazırlandığını düşünürken ortaya çıkan yeni bilgiler sürpriz niteliğinde. AMD Polaris yeni bir seri ile karşımıza çıkabilir.

Apple MacOS sürücüleri içerisinde fark edilen ayrıntılara göre AMD, Polaris 12 ve Polaris 10 XT2 şeklinde iki yeni grafik birimi daha hazırlıyor. Polaris 12 giriş seviyesi ekran kartlarına hayat verecek. Polaris 10 XT2 ise tahmin edildiği üzere yeni bir revizyon olacak.

İlk Senaryo

Bu durumda ortaya iki farklı senaryo çıkıyor. İlk senaryoya göre AMD bu iki grafik birimini yeni seri içerisinde kullanacak. AMD Radeon RX 500 adını alması beklenen bu yeni seride RX 470 ve RX 480 ekran kartlarının biraz daha elden geçirilmiş versiyonlarını göreceğiz. Bu kartlar Polaris 10 XT2 grafik birimini temel alacak. Polaris 12 ise Radeon RX 460 veya biraz daha altına konumlanan yeni ekran kartlarına hayat verecek.

Diğer Senaryo

Diğer senaryo ise biraz daha çeşitli. Polaris 10 XT2 grafik biriminin Vega öncesinde piyasaya çıkacak Radeon RX 475 ve Radeon RX 485 ekran kartlarına temel olacağı düşünülüyor. Bu ay içerisinde veya gelecek yıl başında çıkacak ekran kartları ile Radeon RX 400 serisi tamamlanmış olacak.

Polaris 12 grafik birimi ise yeni Radeon RX 500 serisine hayat verecek. Giriş seviyesindeki kartlar Polaris 12 biriminden gücünü alırken, RX 570 ve RX 580 üst seviye ekran kartlarında ise Vega mimarisini göreceğiz. 4096 Stream işlemcisi, 4096-bit bellek veri yolu, 12GB HBM 2 bellek gibi detaylara sahip ekran kartları doğrudan GTX 1080 modelinin karşısına çıkacak.

Şimdilik AMD’nin ne tür planlar hazırladığını bilmiyoruz ancak gelecek yıl sadece Vega mimarisiyle üst seviyeye oynayacağı iddiası bazı yönlerden eksik kalıyordu. Alt seviyede devam edebilmesi için Polaris mimarisi bir süre daha biçilmiş kaftan kalacak gibi duruyor. Firmanın 13 Aralık tarihinde yapacağı Zen tanıtımında bazı konuların netliğe kavuşması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3500 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd zen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim