Anlık Bildirim

Yanlış füze alarmı Hawaii'yi karıştırdı

Hawaii'de cep telefonlarına gönderilen füze alarmı halk arasında paniğe neden olurken Hawaii Valisi David Ige, alarmın bir çalışanın yanlışlıkla düğmeye basmasından kaynaklandığını açıkladı.

Yanlış füze alarmı Hawaii'yi karıştırdı Tam Boyutta Gör
 

Kuzey Kore yönetimi ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki gerginlik her geçen gün artarken bugün erken saatlerde ABD'nin Hawaii eyaletinde ilginç bir olay halkı paniğe sürükledi. Eyalette sabah saat 9 sularında vatandaşların cep telefonuna, bir füze saldırısı olduğu yönünde uyarı mesajı geldi. Mesajda eyaletin balistik füze tehdidi altında olduğu belirtilirken vatandaşların derhal sığınaklara gitmesi gerektiği vurgulandı. Cep telefonlarının yanı sıra kara yollarındaki uyarı levhalarında da yer alan mesajda ''Bu bir tatbikat değildir.'' uyarısı da yer alıyordu.


Siber saldırı değil insan hatası 

Uyarı mesajının ardından eyalet sakinleri endişeyle kendilerine en yakın sığınaklara akın ederken füze alarmının yanlış olduğu uyarı mesajından 40 dakika sonra ortaya çıktı. Hawaii Valisi David Ige, vardiya değişimi esnasında standart prosedürler gerçekleşirken bir çalışanın yanlışlıkla alarm düğmesine bastığını ve yanlış bir füze alarmının eyalet sakinlerine iletildiğini açıkladı. Kongre Üyesi Tulsi Gabbard da Hawaii'ye yönelik balistik füze saldırısının söz konusu olmadığını bildirdi. Son olarak Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da alarmın hatalı olduğunu ve Hawaii'nin acil durum yönetimi konusunda bilgilendirildiği duyuruldu.


Tabi kısa süreliğine de olsa eyaletteki bütün uyarı mekanizmalarının balistik füze saldırısı konusunda halkı uyarması ve tatbikat yapılmadığının bildirilmesi halkı oldukça endişelendirdi. Bu endişe ve panik durumuna dikkat çeken Federal İletişim Kurulu Başkanı Ajit Pai, konuyla ilgili federal düzeyde inceleme başlatılacağını duyurdu. İnceleme sonrasında yanlış alarma neden olan çalışan hakkında işlem yapılması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim